19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Demokrata képviselő került “közeli” kapcsolatba egy kínai kémmel

A demokrata képviselő, Eric Swalwell nem mond le, sőt bocsánatot sem kér, ellenben követeli, hogy vizsgálják ki, ki szivárogtatta ki kapcsolatát Christine Fanggal, a Kínai Kommunista Párt “eszkortlányával” – írja a Daily Mail.

Az eszkortlánynak – vagy esetenként, luxusprostituáltnak – álcázott kémek használata bevett gyakorlat a kínai állampárt részéről, ráadásul meglehetősen eredményes is. Példának okáért Christine Fangnak aktív évei során több befolyásos kaliforniai demokrata politikussal is viszonya volt, köztük Ro Khanna-val, és rengeteg értékes információt szerzett meg tőlük. Tevékenységére azonban az FBI is felfigyelt, ezért el kellett menekülnie az Egyesült Államokból.

Ám előtte még igen közel került Eric Swalwellhez is, aki azt állítja, azért most került nyilvánosságra a kapcsolata a kommunista kémmel, mert “támadta Donald Trumpot”.

Az amerikai hírszerzés szerint Fang egy időben a férfi szeretője volt.

Swalwell, aki nem mellesleg a hírszerzési és igazságügyi bizottság tagja, nem erősítette meg, de nem is cáfolta azon vádakat, melyek szerint szexuális viszont folytatott a kínai kémmel.

A demokrata képviselő szerint ebben a történetben ő az áldozat, akit Trump az állami gépezet bevonásával próbál megfélemlíteni.

Egyikünk sem akar egy olyan országban élni, ahol titkosszolgálati módszerekkel fenyegetik azt, aki kritizálja az elnököt

– nyilatkozta a demokrata képviselő.

Swalwell azt állította, 2015-ben minden kapcsolatot megszakított a nővel, miután a hatóságok tudtára adták, Fang kínai kém. Az internetes tevékenysége azonban éppen ennek az ellenkezőjét bizonyítja.

Donald Trump fia a Twitteren reagált a történetre:

Szóval Swalwell képviselő, aki évekig szajkózta, hogy én orosz ügynök vagyok, egy kínai kémmel osztotta meg a hálószobáját. Egy ilyen idióta mégis hogy lehet a hírszerzési bizottság tagja?

További híreink

Donald Trump: Ismét egy aljas támadás Európa ellen

Irányi Dániel

Fejbe lőttek egy fiatal anyukát BLM-aktivisták, mert azt mondta, minden élet számít

Szabó Norbert

Tömeges fertőzöttség Chicago legnagyobb börtönében – a rabok könnyen terjesztik a vírust

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen