28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Díjat kap, mert videóra vette George Floyd letartóztatását

“Megváltoztatta a történelmet”, ezért díjat kap a PEN nevezetű amerikai “civil”szervezettől a 17 éves Darnella Frazier, aki telefonjával felvette George Floyd letartóztatását.

A PEN vezetője “Benenson bátorság-díjat” fog átadni Darnella Fraziernek, amiért az megörökítette az utókor számára az elhíresült “Nem kapok levegőt!” videót.

A világot bejárt felvételen látható, amint a kábítószer hatása alatt álló fekete férfin térdel egy rendőr. (A külföldi lapok itt fontosnak érzik kiemelni, hogy a rendőr fehér volt, ám azt már nem teszik hozzá, hogy a felesége viszont nem. Meglehetősen kevés “fehér felsőbbrendűségpárti rasszista” választ magának nem fehér feleséget.)

A 17 éves színes bőrű lány az “civil”szervezet szerint hőssé vált az által, hogy a videójával lázongásokat robbantott ki szerte az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában.

A helyszínen jelenlévő rendőrök közül a “térdelő” ellen gyilkosság vádjával indult eljárás, míg három társát “gyilkosságban való részvétel” miatt ítélhetik el.

Az eseményről a PEN szóvivője, a zsidó származású Suzanne Nossel beszélt.

Fotó: Wikipédia

Suzanne saját bevallása szerint büszke zsidó, számára Izrael egy “nagyon barátságos hely, ahol otthon érzi magát”. Ennek ellenére mégsem ott, hanem Amerikában küzd a “nyílt társadalomért” és a “határok nélküli világért”.

Mindössze egy okostelefonnal és egy jó nagy adag bátorsággal, Darnella megváltoztatta az ország (USA) történelmét, elindítva egy mozgalmat, ami követeli a “rendszerszintű” fekete-ellenes rasszizmusmus és erőszak végét

– örvendezik a szóvivő.

Az esetet Nossel úgy igyekszik beállítani, mintha a lány valaha is veszélyben lett volna azért, mert rögzítette a letartóztatást.

Darnella meghatódva köszönte meg a díjat, a szülei elmondták, lányuk rengeteg támadást kapott, amiért csak videózott, és nem tett semmit Floyd életének megmentéséért. A kis fekete lányt úgy megbántották az internetes kommentek, hogy jelenleg terapeutát keresnek számára.

További híreink

Sikerekben gazdag boldog új esztendőt kíván a Magyar Jelen!

Kemény János

Oroszország megengedte Iránnak, hogy használja a Hmeimim légibázist

Kiss Albert

Amerika ismét hadifelszereléssel segíti az ukránokat

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben