6.1 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírek

Dócs Dávid a Parlamentben: “Ne azt a lovat üssék, amelyik húz, fizessenek a háború haszonélvezői!”

Az országgyűlésben szólalt fel Cserháthaláp korábbi polgármestere annak kapcsán, hogy az önkormányzatok innentől kezdve kimaradnak a rezsicsökkentésből. Dócs Dávid településvezetői tapasztalatai alapján nem tartja reális opciónak, hogy a községek ki fogják tudni gazdálkodni az így keletkezett többletköltségeket anélkül, hogy azt a falusi emberek megéreznék saját pénztárcájukon.

Dócs Dávid emlékeztetett arra, hogy korábban a kormány már a koronavírus elleni védekezési költségeket is az önkormányzatokra hárította, amiből az 1000 fő alatti települések különösen rosszul jöttek ki.

Családbarátságról tehát itt szó sincs – érvelt Dócs, aki az országgyűlés figyelmébe ajánlotta a Mi Hazánk korábbi javaslatát, miszerint a koronavírus haszonélvezőire kell terhelni ezeket a költségeket járványszolidaritási adó formájában. Jelen helyzetben pedig azokra, akik a háborúból hasznot húznak – tette hozzá.

A Mi Hazánk képviselőjének kérdésére Koncz Zsófia válaszolt, aki a 2010 előtti baloldali kormányzás bűneit rótta fel az alig néhány hete országgyűlési képviselővé választott politikusnak. Koncz felsorolta, hogy a 2010-es kormányváltás óta milyen településfejlesztési támogatásokra költött a kabinet.

Nem először fordult már elő az, hogy a fideszes politikusok a Mi Hazánk kérdéseire nem a kérdezőnek, hanem a baloldalnak válaszoltak. Kísértetiesen hasonlóan járt Dúró Dóra a tanárok béremelése miatti felszólalásakor, akiről Rétvári Bence nem akarta figyelembe venni, hogy melyik frakciót képviseli.

Dúró Dóra: a kormánynak saját hatáskörben és haladéktalanul meg kell oldania a tanárok bérrendezését

További híreink

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben