4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Donald Trump: Nem a jobboldallal van a probléma, a baloldal szítja az indulatokat

Donald Trumpot az elnökjelölti vita során rá akarták venni, hogy határolódjon el azon támogatóitól, akik az utcán is szembeszállnak a baloldallal. Ő azonban nem árulta el támogatóit. Mint mondta: valakinek ki kell állnia az Antifával szemben, (ha már a rendőrség nem teszi).

Kiverte a biztosítékot a nyugati sajtóban Donald Trump, aki bocsánatkérés és elhatárolódás helyett egyszerűen visszautasította azon rágalmakat, miszerint a Proud Boys nevű szerveződés lenne a felelős az utcai zavargásokért.

A Proud Boys egy magát konzervatívnak és büszke patriótának valló csoport, akik egyúttal az elnök lelkes támogatói is. Már önmagában ennyi is elég lenne, hogy a médiában megkapják a “náci”, “fehér felsőbbrendűségpárti” és hasonló jelzőket, a Proud Boys azonban nem csak szavak szintjén, a virtuális térben “harcol”, hanem a nyílt utcán is hajlandó megvédeni Amerikát a randalírozó Antifa és BLM csőcseléktől. Ennek fényében talán nem is meglepő, hogy a nyugati sajtó egyből őket tette felelőssé minden utcai erőszak és rendbontás miatt.

Az elnök támogatói a kedd esti elnökjelölti vitában is szóba kerültek, ahol – szokás szerint – megkísérelték összemosni Donald Trumpot a szélsőjobboldallal, majd arra próbálták meg rávenni, ő is álljon be az elhatárolódók sorába, bánja meg bűneit, kérjen bocsánatot és kezdjen kínos magyarázkodásba.

Az egész kérdés azt próbálta sugallni, hogy az autókat felgyújtó, boltokat kifosztó négerek valójában a “faji igazságosság” harcosai, a probléma valójában azokkal van, akik szembeszegültek velük, vagyis a “szélsőjobboldali”, “fehér felsőbbrendűségpárti” “militarista szervezetek”, akik mellesleg nem is titkolják, Donald Trump lelkes hívei.

Az elnök nem értett egyet a felvetéssel. Mint mondta:

Ahogyan én látom, a baloldal a probléma okozója. Én a békére törekszem, és ennek érdekében hajlandó vagyok bármeddig elmenni.

A kérdező azonban nem hagyta annyiban a dolgot, arra kérte Trumpot, ne beszéljen mellé, mondja el a véleményét a Proud Boysról, és ő meg is tette:

Proud Boys? Mondok magának valamit. Valakinek ki kell állnia az Antifával és a baloldallal szemben. Nem a jobboldallal van a probléma. A baloldal szítja az indulatokat.

(Fotó: Getty Images)

További híreink

Alapjövedelmet kapnak a traszneműek San Franciscóban

Magyar Jelen

Először lehet fekete vezetőjük a demokratáknak a kongresszusban

Magyar Jelen

“Aki a valósággal háborúzik, az eleve vesztésre áll” – interjú Vukics Ferenccel

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben