2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Donáth Anna: a DK visszatartja az aktivistáit és gátolja a kormányváltást

Donáth Anna szerint vannak olyan pártok az ellenzékben, akik visszatartják az aktivistáikat és ezzel veszélybe sodorják a “közös sikert” – mondta a Szabad Európának.

A Momentum új elnöke szerint a DK aktivistái felsőbb utasításra nem kampányolnak.

Donáth Anna megerősítette, hogy a DK vezetésének volt olyan állítása, hogy elég megvárni a listaállítással a februárt. Ezzel szemben ő azt képviseli, hogy amíg különböző olyan hatalomtechnikai és pártpolitikai kérdések nyitva vannak, mint a listaállítás, addig a baloldali ellenzék nem fog tudni teljes erőbedobással kampányolni, hiszen a figyelem máshova kerül.

Nagyon szeretném ezt a kérdést a lehető leggyorsabban lezárni, mert amíg nincs megegyezés, nincs teljes értékű kampány

-mondta.

Egyre több helyről lehet hallani, hogy az ellenzéki egység szétesőfélben van. Márki-Zay Péter kútbaesett frakcióját leszámítva is rengeteg vitás kérdés maradt. A vészharangot Vona után, most a gyűlöletkampányok koronázatlan királya Ron Werber is megkongatta.

Egy interjúban így fogalmazott: választásokat csak egyéni körzetekben lehet nyerni, nem tévéstúdiókból, nem sajtótájékoztatókról és nem is szép szlogenek vagy grafikák révén. 

A Momentum elnöke problémának nevezte azt is, hogy a hat párt, plusz egy hetedik szereplő közös irányáról lassan, döcögve születnek a döntések.

Donáth Anna azt is elmondta, hogy nagyon fáj a szíve, amiért csak a Momentum listaállításának végére lett elnök, mert így a párt előzetes listájának első 15 helyére nem kerüt cigány.

(index nyomán)

További híreink

“A szeretet nagyon leleményes” – dr. Müller Cecília húsvéti téjékoztatója

Joó György

Amerika ismét hadifelszereléssel segíti az ukránokat

Kiss Albert

Elfogták az Iszlám Állam afganisztáni vezetőjét

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen