27.2 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Dr. Apáti István: Tűnődik a bíró?! Mennyit ér két élet?

“Lehet, hogy csak négy évet? Mélyen megdöbbentő. A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amely nem alkalmaz kettős mércét. Az elkövető származásától, vagyoni helyzetétől függetlenül felemeljük szavunkat a súlyos bűncselekményekkel és a bűnözőket bátorító, szégyenteljes ítéletekkel szemben” – tette közzé gondolatait dr. Apáti István hivatalos Facebook oldalán.

“Két fiatalember halálával végződő, 2017-ben bekövetkezett baleset ügyében első fokon négy év szabadság vesztésre ítélték M. Richárdot” – idézte fel az eseményeket a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője. Újabb és egyben sokadik mélypontja ez a magyar “igazságszolgáltatásnak”. Szinte nem múlik el úgy hónap, hogy emberéleteket követelő bűncselekmények ügyében ne születnének vérlázítóan enyhe ítéletek.

Dr. Apáti István bejegyzésében továbbá hangsúlyozta:

A Mi Hazánk Mozgalom rámutat a jogalkotók és a jogalkalmazók elévülhetetlen felelősségére. A Parlamentnek lényegesen szigorúbb szabályokat kellene végre megalkotnia, hiszen sokszor van igazság abban a közvélekedésben, miszerint a hatályos jogszabályok rosszak vagy gyengék. Ugyanakkor nem lehet szó nélkül elmenni a bírói felelősség mellett sem.
Egyetértünk azzal, hogy a bíróságoknak a politikától és minden befolyástól mentesen, függetlenül kellene működniük. Sajnos azonban gyakran előfordul, hogy az ítéletek leginkább a valóságtól függetlenek és áthidalhatatlan távolságra vannak a társadalom igazságérzetétől.

A politikus úgy fogalmazott, hogy ezzel összefüggésben az a legfontosabb megállapítása, hogy a jelenlegi szabályok maradéktalan betartásával és szigorú alkalmazásával M. Richárd ügyében is sokkal súlyosabb büntetést lehetne kiszabni. Tény, hogy büntetőjogi értelemben nem emberölésről van szó, de az is igaz, hogy az édesapja nélkül maradt gyermektől, illetve a gyermeküket elvesztő szülőktől nem várható el, hogy hosszas jogi okfejtések eredményeként majd megvigasztalódjanak. Ők ezt úgy élik meg, hogy szerettük életét kioltotta egy felelőtlenül száguldozó, büntetett előéletű személy. Ez az ember a magyar jogalkotás és a bírósági jogalkalmazás hiányosságait kihasználva a baleset napján is szabadlábon volt.

Mi nem vagyunk hajlandóak beletörődni az ilyen és ehhez hasonló döntésekbe.

A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezi a Bűntető Törvénykönyv gyökeres módosítását – zárta bejegyzését dr. Apáti István.

(Forrás és fotó: facebook.com/dr. Apáti István)

További híreink

Több fronton zajlik a háború- egy hónap alatt jelentősen drágultak a használt autók

Faragó Dániel

A német belügyminisztérium utasította a tudósokat, igazolják valamivel a szigorú korlátozásokat

Irányi Dániel

Díjat kap, mert videóra vette George Floyd letartóztatását

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen