17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Drograzzia: Ez nem Márió és Dzsesszika napja volt

Se B. Márió, se P. Dzsesszika, de még csak a további 15 előállított egyike sem rendelkezik bejelentett, állandó munkahellyel, mégis volt náluk 50 “felesleges” millió, amit drog-bizniszbe fektettek be, ráadásul még 185 milliós haszonra is sikerült szert tenniük.

Kétszáz rendőr ötven szolgálati autóval szállt meg húsz helyszínt Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A Ceglédi Rendőrkapitányság által koordinált akcióban kábítószerterjesztők ellen tartottak razziát, írja a Police.hu. Új pszichoaktív szerekkel való visszaélés gyanújával 17 embert állítottak elő, a gyanúsítottak száma jelenleg 14.

Az akciót hónapokig tartó felderítő munka előzte meg, ami február elejére jutott olyan stádiumba, hogy megszervezhető volt a rajtaütés. A rendőrök talajradarokkal, kábítószerkereső kutyákkal, fémkeresőkkel, kábítószer-azonosító digitális spektrométerekkel felszerelkezve érkeztek a megadott helyszínekre. Az elfogásokat a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei hajtották végre.

A rajtaütés helyszínein új pszichoaktív anyagokat, mérlegeket, tasakokat, kézbesítésre váró, kábítószergyanús tartalmú csomagokat, készpénzt, fegyvert, mobiltelefonokat, okos eszközöket, nagy értékű gépkocsikat, órákat foglaltak le, valamint három ingatlant zár alá vettek.

A rendőrök 17 embert előállítottak, a gyanúsítottak száma jelenleg 14. Közülük K. Gábor 45 éves újszászi, R. Róbert 39 éves vácszentlászlói, R. László 32 éves turai, K. Krisztián 23 éves jászkiséri, B. Márió 32 éves turai, S. Sámuel 27 éves, és M. Dominik 24 éves szolnoki, R. Iván 23 éves zagyvarékasi, K. Dániel 30 éves dányi, valamint P. Dzsesszika 32 éves turai lakos előzetes letartóztatását indítványozták.

A most elkapott gyanúsítottak főként egymással üzleteltek, adták-vették a kréta, valamint hópihe fantázianevű új pszichoaktív szereket. A nyomozás eddigi adatai szerint K. Gábor közel 100 kiló anyagon adott túl kb. 95 millió forint értékben, a haszna majdnem 30 millió forint volt. R. Róbert közel 30 milliót költött az anyag beszerzésére, a továbbértékesítés közel 100 millió forint hasznot hozott.

A legtöbb bevételt B. Márió könyvelhette el. A jelenlegi információk szerint a közel 50 milliós befektetéséből 185 milliós haszonra tett szert, miután a grammonként 900 forintért beszerzett „krétát” ötezerért adta tovább.

A gyanúsítottak egyike sem rendelkezik bejelentett, állandó munkahellyel. A megszerzett vagyont részben felélték, részben visszaforgatták, és állandó vevőkört építettek ki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala további 3 ingatlant vett zár alá, bankszámlákat zárolt és különböző értéktárgyakat foglalt le 60 millió forint értékben. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatja le.

(Index.hu nyomán)

További híreink

Egy tiszanánai férfi vascsővel összetörte ismerőse autóját.

Dunai Tibor

Kommentár nélkül

Kemény János

A balliberális ellenzék a legnehezebb időkben is csak saját hatalmára gondol

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen