17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Dúró Dóra: Az élethez való jogot semmi nem írhatja felül

A liberálisoknak semmi sem drága, ők semmilyen keresztény értéket nem tisztelnek – nyilatkozta a Magyar Jelennek Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese annak kapcsán, hogy Lengyelországban elszabadultak az indulatok egy lakotmánybírósági döntés után. Ismert, a katolikus országban nem engedélyezhető terhességmegszakítás, ha a magzatnál nagy az esélye súlyos rendellenességnek vagy gyógyíthatatlan betegségnek. Dúró Dóra leszögezte, a Mi Hazánk életpárti politikai erő.

– A lengyel alkotmánybíróság döntésének értelmében a jövőben nem engedélyezik az abortuszt olyan esetekben sem, amelyekben vizsgálatok támasztják alá, hogy a magzat súlyos rendellenességgel jönne világra. Az abortusz szigorításáról, vagy a magzat életének védelméről van szó?

– Az az alapvető szemléletbeli különbség, hogy honnantól számítjuk az élet kezdetét: a Mi Hazánk életpárti politikai erőként egyértelműen a fogantatás pillanatától, hiszen biológiai értelemben is akkor jön létre az új minőség, maga az élet.
– Négygyermekes édesanyaként mi a véleménye az Európai Tanács azon álláspontjáról, hogy a lengyelországi alkotmánybíróság döntése sérti az emberi jogokat. Az egyik biztos egyenesen úgy fogalmazott: “Szomorú nap ez a nők jogaira nézve”.
– Az abortusz ügyében az egész kérdés, a beteg gyerekek ügye csak az összes abortusz rendkívül kicsi százaléka, és előremutatóbbnak tartanám, ha megoldanánk a 95 százalék problémáját előbb, és abban lenne konszenzus:
a magzat él, védenünk kell, és az édesanyával együtt segítenünk kell őt abban, hogy életben maradhasson.
– Mateusz Morawiecki, lengyel miniszterelnök szerint “a jog gyakorlásához a jogalanynak élnie kell”. Hol kezdődnek egy magzat jogai, és hol a határ az anya és egy leendő ember jogai között?
– Az élethez való jogot semmi nem írhatja felül.
– Beszélhetünk női felelősségről egy nem tervezett, nem kívánt terhesség esetében?
– A női és a férfi felelősségről is kell, hiszen ehhez ketten kellenek. De az elsődleges cél nem az, hogy bárkit bántsunk egy így is nehéz helyzetben, hanem az, hogy segítsünk az összes érintettnek: anyának, apának és a babának is, hogy az élet mellett döntsenek.
– A Mi Hazánk Mozgalom több alkalommal is kezdeményezte a magzati szívhang meghallgatásának kötelezővé tételét. Ez a javaslat mennyivel javíthatna a demográfiai mutatókon?
– A demográfiai mutatók is lényegesen javulnának, de ennél is sokkal nagyobb nyereség lenne, ha boldog családokká tudnánk változtatni azokat, akik jelenleg akár az abortuszon gondolkodnak. Nemzetközi kutatások is azt mutatják, hogy
a nem kívánt terhességekből is kívánt gyerekek születnek, ha az anya mégis a gyermek mellett dönt.
És nagyon sokan vannak, akik már az abortusz elvégzése után pár héttel vagy hónappal megbánják ezt.
– Az egyre liberálisabb Európában egy ilyen szigorítás még a katolikus Lengyelországban is komoly felháborodáshoz vezetett. Templomrongálások, és II. János Pál pápa szobrainak rongálása sem maradt el a tüntetések során.  Ennyire veszélyes vizekre evezett Lengyelország?
– Sajnos a liberálisoknak semmi sem drága, ők semmilyen keresztény értéket nem tisztelnek, és ennek újabb bizonyítékát adják most Lengyelországban.
Ha fordítva történne mindez, hogy akár muszlim bevándorlókat sértegetne bárki a vallási meggyőződésük miatt, már menne a nácizás.
De nekik mindent szabad. Persze csak, ha hagyjuk.

További híreink

Karácsony szerint a Szent István-szobornak nem a Szent István parkban a helye

Kemény János

Tiltakozik a Mi Hazánk, hogy szabadjára engedték az egyik Deák téri gyanúsítottat

Kemény János

Fradi-címert gyaláznak a liberálisok

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen