4.8 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Dúró Dóra: az oktatásban dől el, hogy milyen nemzedéket fogunk felnevelni

Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a parlament munkája, ennél a résznél minden frakció lehetőséget kap arra, hogy szabadon választott témát vigyen a T. Ház elé. 

A Mi Hazánk elnökhelyettese az önrendelkezés, létbiztonság, nemzetvédelem gondolati hármasa köré fűzte mondanivalóját.

Az oktatás nemzetstratégiai sorskérdés kellene, hogy legyen, de a kormány nem hajlandó ennek megfelelően kezelni, a holdról is látszik, hogy milyen alacsony a tanárok bére – mondta Dúró Dóra.

Dúró arra az ellentmondásra is rávilágított, hogy a kormány kommunikációs szinten ciklusok óta harcol az ellen, hogy Brüsszel irányítsa a magyar ügyeket, ennek ellenére a tanárok béremelését most mégis az Uniós forrásokra hivatkozva szabotálják. Ha a kormánynak fontosan lennének a pedagógusok, akkor ezt a béremelést nemzeti forrásból már rég megoldották volna – fogalmazott a képviselő.

Az oktatási rendszer problémái mindannyiunk problémáivá fognak válni, hiszen a következő generáció sorsa ennek az állami rendszernek a kezében van, óriási felelőtlenség ezt félvállról venni és cinizmussal elintézni – tette hozzá az országgyűlés alelnöke.

Válaszában Rétvári Bence arra tért ki, hogy a Mi Hazánk képviselői nem támogatták az EU-val kapcsolatos kormányzati megállapodásokat, majd azt ígérte, hogy 86 milliárdos többlet lesz a következő költségvetésben a tanárok béremelésére. Ezek (mármint a megállapodások) a helyettes államtitkár értelmezésében implicit módon tartalmazták a tanárok béremelését, így ezen logika mentén Rétvári azzal vágott vissza, hogy a Mi Hazánk szavazásnál bent lévő képviselői nem nyomtak igen gombot. A képviselő válaszából az látszott, hogy ő elhiszi a kormány ígéretét miszerint tényleg a tanárokra fordítanák az Unióból érkező forrásokat, a Mi Hazánk országgyűlési képviselői ezt szemmel láthatóan nem veszik készpénznek.

A szavazás előtt egyébként határozatképes volt az országgyűlés és borítékolható volt, hogy meg fogják szavazni a javaslatot. Rétvári Bence azt a gondolatot is a plénum elé hozta, hogy ha minden képviselő úgy csinált volna mint a Mi Hazánk képviselői és nem nyomott volna gombot, akkor nem ment volna át a határozat. Ez természetesen igaz, de a tanárok béremelésének megakadályozásaként értékelni súlyos csúsztatás.

Rétvári szerint azt nem lehet megtenni, hogy a gyerekek ne menjenek be az iskolába, ezért a fűtéssel óvatosan kell bánni.

A Mi Hazánk szerint álvita zajlik

A Mi Hazánk szerint az Európai Bizottság és a kormány között zajló vita két hiteltelen szereplő látszatvitája, amelynek a jogállamisághoz és a korrupcióhoz semmi köze. A párt elvi álláspontja, hogy ezek a források engedmények nélkül is járnak a magyar embereknek, ezért a Mi Hazánk tartózkodni fog a szavazásnál, mert megakadályozni nem szeretnék, hogy a pénzek megérkezzenek, de ehhez a hazug játszmához sem tudnak asszisztálni – fejtette ki Dúró Dóra a parlamenti társalgó előtt.

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben