10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
Hírek

Dúró: már a kezdéskor ezer sebből vérzik a tanév

A minőségi oktatás alapvető feltételei sem adottak már szeptember elsején: pedagógushiány, alulfizetettség jellemzi a dolgozókat, a diákoknak pedig még azt sem tudja garantálni a kormány, hogy nem lesz szükség online oktatásra, mondta el sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk elnökhelyettese. Kijelentette: a kormány hárítja a felelősséget, és bevallja: Brüsszel dönt a tanárok béréről, ők erre nem áldoznak egy fillért sem, miközben már-már normává vált, hogy az alapvető tisztálkodási szereket is a családok viszik be.

Dúró Dóra rámutatott: a tanszerek brutálisan drágultak, így az a kormányzati ígéret sem valósult meg, hogy megvédik a családokat, és nem ők fizetik meg a háború árát. Ahogy a rezsimegszorítások, ez is most leginkább őket sújtja. Hozzátette: a Mi Hazánk szerint iskoláztatási támogatásra és azonnali, jelentős pedagógusbér-emelésre van szükség, megállapítva: sajnálatos, hogy az előrevivő szakmai viták helyett a finanszírozás elégtelenségéről szól most is a tanév.

További híreink

Veréssel fenyegette, 500.000 Ft-ot zsarolt ki így a sértettől

Kiss Albert

Szakács Árpád: egy géntechnológiai kísérleti programnak akarják alávetni a gyerekeinket!

Faragó Dániel

Forró titokban tartanák a jövő évi Pride útvonalát a Mi Hazánk miatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben