4.4 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Egészségügyi szakértés az ATV-ben: nem fogjuk megúszni a kötelező oltást

Kunetz Zsombor szerint a védettségi igazolvány feltételeinek szigorítása egy újabb lépés az oltás kötelezővé tétele felé. 

Az egészségügyi szakértő úgy látja ,hogy a kormány hazudik, amikor azt állítják, hogy még van tartalék az egészségügyben. A kapacitásokat „szétverték” az elmúlt két évben, és már a háziorvosi rendszert bombázzák, ami már annyira leterhelt, hogy alig marad idő a tisztességes ellátásra – fogalmazott az ATV Start című műsorának vendégeként rámutatott arra, hogy a háziorvosoknak „az elégtelen és átláthatatlan” kormányzati kommunikáció miatt nemcsak az intézkedéseket szenvedik el, hanem a betegek türelmetlenségét is, eközben pedig alig marad idő a tisztességes ellátásra.

Az omikron variáns magas fertőzőképessége miatt azonban fennáll a veszélye, hogy mindenki egyszerre esik ki a társadalomból, ez pedig az ország működőképességét is veszélybe sodorhatja – figyelmeztetett.

Arról, hogy a védettségi igazolványt oltási igazolványra változtatják, az orvos azt mondta: ez egy lépéssel közelebb visz a kötelező oltáshoz, ami – a szakértő szerint – elkerülhetetlen.

Nincs ez az ország olyan helyzetben, hogy megússza a kötelezővé tett oltást – fogalmazott.

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza.

További híreink

Zöld elektromosságra váltanak a Bridgestone gyárak

Kiss Albert

Nyíltan uszít az oltatlanok ellen a kormány

Irányi Dániel

A mai napig szabadlábon van egy 11 éves kislány zaklatója

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen