21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Egy iráni bevándorlóból lehet miniszterelnök Angliában

A 25 éves Ali Milani iráni bevándorlót indítják a Munkáspárt színeiben a jelenlegi miniszterelnök ellen. A csütörtöki brit előrehozott választások előtt egy nappal még javában zajlik a kampány szerte az Egyesült Királyságban. A mostani már a harmadik választás, amit megrendeznek az utóbbi négy és fél évben.

Bár a közvélemény-kutatók magabiztos konzervatív előnyt jeleznek, az utóbbi évek felméréseinek pontatlansága miatt nehéz megmondani, ez pontosan hány fős jobboldali többséget jelentene az alsóházban. A kampány során – melyet a brit média a valaha volt egyik legmocskosabbként tart számon – mindhárom nagyobb párt megvádolta egymást a választók tudatos félrevezetésével, a választók bizalma pedig igencsak megrendült a politikai elitben.

London nyugati peremén, a belvárostól egy órára, Uxbridge and South Ruislip választókerületben jött össze a választás talán legérdekesebb összecsapása. Itt indul Boris Johnson ellen a Munkáspárt színeiben Ali Milani. A két jelölt nem is különbözhetne jobban egymástól. Az iráni születésű Milani ötéves korában érkezett az Egyesült Királyságba családjával együtt. A Manchester United- és képregényrajongó fiatalember az azóta eltelt két évtizedet végig Nyugat-Londonban töltötte, ott járt egyetemre is, és jelenleg is a választókerületben lakik egy szerény, néhány tíz négyzetméteres lakásban.

Ezzel szemben Johnson, aki a királynő távoli rokona, Etonban és az Oxfordi Egyetemen végezte tanulmányait, vagyona pedig a becslések szerint több mint 600 millió forintra rúg. Johnson ugyan 32-szer költözött életében, és Londonban is több ingatlan birtokosa.

(index.hu nyomán)

További híreink

Biden és Trudeau megállapodott, hogy közösen lépnek fel Kína ellen

Varga Lilla

Házkutatások Navalnij híveinél

Faragó Dániel

Az ENSZ elé viszi Trianon revízióját a Mi Hazánk (+videó)

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen