25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Egy iráni bevándorlóból lehet miniszterelnök Angliában

A 25 éves Ali Milani iráni bevándorlót indítják a Munkáspárt színeiben a jelenlegi miniszterelnök ellen. A csütörtöki brit előrehozott választások előtt egy nappal még javában zajlik a kampány szerte az Egyesült Királyságban. A mostani már a harmadik választás, amit megrendeznek az utóbbi négy és fél évben.

Bár a közvélemény-kutatók magabiztos konzervatív előnyt jeleznek, az utóbbi évek felméréseinek pontatlansága miatt nehéz megmondani, ez pontosan hány fős jobboldali többséget jelentene az alsóházban. A kampány során – melyet a brit média a valaha volt egyik legmocskosabbként tart számon – mindhárom nagyobb párt megvádolta egymást a választók tudatos félrevezetésével, a választók bizalma pedig igencsak megrendült a politikai elitben.

London nyugati peremén, a belvárostól egy órára, Uxbridge and South Ruislip választókerületben jött össze a választás talán legérdekesebb összecsapása. Itt indul Boris Johnson ellen a Munkáspárt színeiben Ali Milani. A két jelölt nem is különbözhetne jobban egymástól. Az iráni születésű Milani ötéves korában érkezett az Egyesült Királyságba családjával együtt. A Manchester United- és képregényrajongó fiatalember az azóta eltelt két évtizedet végig Nyugat-Londonban töltötte, ott járt egyetemre is, és jelenleg is a választókerületben lakik egy szerény, néhány tíz négyzetméteres lakásban.

Ezzel szemben Johnson, aki a királynő távoli rokona, Etonban és az Oxfordi Egyetemen végezte tanulmányait, vagyona pedig a becslések szerint több mint 600 millió forintra rúg. Johnson ugyan 32-szer költözött életében, és Londonban is több ingatlan birtokosa.

(index.hu nyomán)

További híreink

Folytatódnak az összecsapások az örmény-azeri határon

Szabó Norbert

Terrortámadás Németországban – rengeteg sérült, az elkövetőnek menedékjogi státusza volt

Szabó Norbert

Mészárlást rendeztek Nigériában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben