7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Egy lépéssel közelebb az EU-s pénzek: újabb diktátumnak hódolt be a kormány

“Jelentős előrelépésként” értékelte a Reuters, hogy a magyar kormány újabb kérdésben hajlandó engedni az európai uniós követeléseknek a nekünk járó 5,8 milliárd euró érdekében. 

Mint ismert, a jogosan járó pénzeket a brüsszeli vezetés zsarolásra használja fel. Csak akkor fogják kiutalni a helyreállítási alapból kijáró támogatásokat, ha a magyar kormány hajlandó teljesíteni a diktátumaikat. Amíg ez nem történik meg, egy fillért sem kapunk.

Válaszul “szabadságharcos” kormányunk kétségbeesetten fogadja el egyik eu-s követelést a másik után. Gyakorlatilag mindent elkövetnek annak érdekében, hogy hazánk lehívhassa a forrásokat. Ezúttal a magyar bíróságok szabályozásáról mondanának le.

Bármit megteszünk, csak pénzt kapjunk

A Reutersnek nyilatkozó forrás szerint Orbán Viktor “jelentős előrelépést tett” a megegyezés felé. Mint fogalmazott: A magyarok elfogadták a Bizottság feltételeit az igazságszolgáltatás függetlenségének sarokköveiről. Ez nem jelenti a tárgyalások végét, de ez egy jelentős lépés.

A tisztviselő szerint

a magyar kormány beleegyezett többek között abba, hogy a Kúria nem korlátozza többé a magyar bírák azon jogát, hogy konzultáljanak az Európai Bírósággal.

Magyar oldalról a kormánymédia, illetve a politikusok nem túl közlékenyek a kérdésben. Igyekeznek a nyilvánosság elől elhallgatni a tárgyalások eredményeit. Navracsics Tibor is csak annyit ismert el, hogy az Unió valóban a bírósági rendszerre vonatkozó változtatásokat követel. A kormány a bíróságok – uniós igényeknek megfelelő – átalakításáról várhatóan már december elején dönthet. Ennek kapcsán a Kormányinfón Gulyás Gergely annyit jegyzett meg, “az elvárásokat alaptalannak tartja”, ennek ellenéri szolgalelkűen teljesítik őket.

Fotó: MTI

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Mi Hazánk: az infláció miatt szükséges az otthonteremtési támogatások megújítása

Irányi Dániel

Egyre több színésznőnek kezd elege lenni a feminista propagandából

Irányi Dániel

Oroszországban mostantól már a felnőttek körében is tilos az LMBTQ-propaganda

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben