5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
HírekKülföld

Egy német történész szerint Putyin már csak hetekben gondolkodik

Jan C. Behrends szerint az elmúlt 30 évben nem okozott senki akkora károkat az orosz társadalomnak, mint Vlagyimir Putyin az utóbbi 8 hónapban.

Bealkonyult az orosz elnöknek és udvartartásának, a politikus gyakorlatilag a fizikai túlélésért küzd – nyilatkozta a Die Zeitnek Jan C. Behrends, aki a kelet-európai történelem professzora az Odera menti Frankfurt Viadrina Európa-egyetemén.

Úgy gondolja, hogy az orosz rendszer teljes kudarcot vallott a háborúban és senki nem volt az elmúlt 30 évben, aki ekkora károkat okozott az orosz államnak és társadalomnak, mint Vlagyimir Putyin az utóbbi 8 hónapban.

A történész úgy véli, hogy az ország történelmi tapasztalatai alapján nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Kreml ura a halálharcát vívja.

Feltehetőleg ő is pontosan tisztában van vele, hogy egy orosz vezető nem élhet túl egy ekkora vereséget. Ezért most csak a remény marad számára, hogy a lojalitásnak és a hűségnek köszönhetően stabilizálódik a parancslánc, és hogy a hadsereg átvészeli a telet. Nagyon valószínű, hogy a hatalom jelenleg csupán hetekben és hónapokban gondolkodik – mondta el Behrends.

(Mandiner)

 

Kiemelt képünk forrása: Sputnik

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben