13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

Egy rókavadászatot véltek “rasszista támadásnak” a cigányok – felfegyverkezve várták a “gárdista jetit”

Mint utólag kiderült, augusztus 15-én egy éjszakai rókavadászat miatt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Alattyánon és Jászberény, Neszűr településrészében alakult ki pánikhangulat az ott élő cigányság körében. Azon az éjszakán több telefonhívás érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrkapitányságra bizonyos lövöldözések miatt, majd ezzel párhuzamosan a közösségi oldalakon a cigányok körében azonnal elterjedt az álhír, hogy gárdisták lövöldöznek a Neszűrben, illetve cigányok házainak az ablakait dobálják be és lövöldöznek is rájuk.

– Másnap „roma jogvédők” és  a helyi momentumosok rátelepedtek a cigányság körében kialakult aggodalomra, egy varázsütésre szinte egyszerre előhúzták a rasszizmust kiáltó kártyájukat és megkezdődött a hergelés, amely egészen addig fajult, hogy éjszaka már kétszáz botokkal és „szerszámokkal” felfegyverkezett roma várta a megmentő Száva Vincét.

A „Béke Nobel-díj várományos” Száva a helyszínre érkezve biztosította a cigányságot a védelméről és több mint két órás elő videójában megkezdte a magyarországi rasszizmus felszámolását, valamint a cigányság rabszolga sorból történő felszabadítását

– mondta el lapunknak László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője.

Az általa megszólított hangadók többek közt elmondták, hogy a magyarok sarlatánok, akiknek a nyolcvan százaléka bizony rasszista. A cigányok többé nem fogják eltűrni az elnyomást és minden eszközzel, legyen az törvényes , vagy törvénytelen megvédik magukat. Elhangzott: „minden náció ellen fel fognak lépni, a romák ne hagyják többé magukat ennek a rohadt magyar társadalomnak, mert ők az erősebbek és nem félnek”. A Kelet – Magyarországot körbe haknizó Száva mindezen kijelentéseket örömmel nyugtázta, majd az élő videó kétezer nézőjét arra buzdította, hogy osszák meg minél több emberrel ezeket a kijelentéseket.

– A helyszínre érkezett Pócs János fideszes országgyűlési képviselő is, aki visszafogottan élvezte a legújabb Száva show-t, majd egy idő után távozott a helyszínről. Másnap délelőtt a Facebook közösségi oldalán a jászberényi jegyzőnek írt szemrehányó nyílt levélben számolt be arról, hogy az éjszakát Jászberény városában töltötte, mert az ország több pontjáról érkező romák felfegyverkezve, mintegy 200-an gyülekeztek. Mindazon tény, hogy Budai Lóránt polgármester nem volt jelen a lakosságot megnyugtatni, az szerinte egy dolog, és hogy valaki felhergelte őket a nem roma lakosság ellen, az a másik dolog. A kedd éjszakai neszűri roma felszabadító ellenállási harcnak, végül a helyszínre érkező rendőrség vetett végett, akik nyugalomra intették a helyi cigányságot, mivel álláspontjuk szerint semmilyen támadás nem történt ellenük, amely miatt aggódniuk kellett volna – részletezte László.

KLIKK IDE!

A rendőrség hivatalos álláspontja szerint nem történt semmilyen bűncselekményre utaló körülmény az ominózus augusztus 15-i éjszakán

László Attila levélben fordult Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályához, kik az alábbiakat írták:

„Tájékoztatom, hogy 2022. augusztus 15-én éjjel valóban több bejelentés érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-Irányítási Központjába, miszerint a Jászberény neszűri településrészen nyugtalanító hanghatásokat észleltek. Kollégáim – a bejelentésekben foglaltak tisztázására – azonnal a helyszínre siettek, azonban jogsértés megállapítására okot adó körülményt nem tapasztaltak. A fentiek alapján szabálysértési- vagy büntetőeljárás nem került elrendelésre.”

– Majd augusztus 17-én, végül Pócs János és újdonsült cimborája Száva Vince egyfajta Nelson Mandelát is zavarba ejtő formában tartott egy rendkívüli közös sajtótájékoztatót. Ennek keretében Pócs békés egymás mellett élést hirdetett, Száva pedig kijelentette, hogy indul és megnyugtatja a roma közösségeket (sokan ettől tartottak). Pócs János nyilatkozatában provokatív hergelésről, önbíráskodásról beszélt és elítélte a hangulatkeltést. Arra kérte a romákat és nem romákat (?), hogy bízzanak a rendőrségben és hagyják abba az éjszakai gyülekezéseket – folytatta a MÖM-vezető.

– Mindenesetre az éjszakai rókagyérítés a színjátéktól  függetlenül, zavartalanul folytatódott az elmúlt éjszaka folyamán is. Száva Vincének pedig sem sikerült teljes mértékben megvalósítania a romák megnyugtatását, mivel a hanghatások következtében újabb bejelentések érkeztek a rendőrségre, így az éjszaka folyamán ismételten hallani lehetett a szirénázó rendőrautókat. A romák most éppen “yeti” kinézetű gárdistákat véltek felfedezni, de pontosabb személyleírást most sem tudtak adni a rejtélyes éjszakai támadásról. Egy roma jogvédő aktivista is megjelent az éjszaka folyamán, de a jelenléte már sok vizet nem zavart. Amely viszont aggodalomra okot adó körülmény, hogy momentumosok és magukat jogvédőnek feltüntető alakok, két napig  járták a jászberényi és csányi cigányok lakta területeket, és közben hazugság tréninget tartottak az ott élők számára. Vagyis a hergelés és az etnikai konfliktusok gerjesztése továbbra sem szűnt meg a Jászságban, mivel bizonyos köröknek érdekében állhat az etnikai jellegű konfliktusok kiszélesítése – zárta gondolatait.

A MÖM jászberényi alapszervezete közleményt is kiadott az ügyben, melyet alább közlünk:

A Jászberény – Neszűrből és Alattyánból hozzánk érkező kérdések, szóbeszédek kapcsán az alábbi közleményt adjuk ki. Konkrét, tényszerű információk hiányában, egyfajta szóbeszéd tárgyát képező feltételezésekre és vádaskodásra reagálva közlöm, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom jászberényi tagjai a mindenkori hatályos jogszabályok betartása mentén végezzük közösségszervező társadalmi vállalásunkat Mindezek függvényében határozottan visszautasítunk minden olyan vádaskodást, suttogó vagy nyilvános álhírterjesztést, amely jogsértő cselekmények elkövetését terjeszti rólunk. Amennyiben ezek kimerítik a törvényes kereteket a szükséges jogi lépéseket megtesszük, a jó hírünk védelme és a mindenkori pozitív társadalmi megítélésünk érdekében, fogalmaz Fazekas László, jászberényi MÖM-vezető.

További híreink

Történjék bármi, mi tovább szolgáljuk Amerikát Irakban

Szabó Norbert

A hatalomért bármit: az antirasszista DK-nak nincs véleménye egy rasszista támadásról

Kemény János

Gettósodás Tiszaföldváron, még a bernáthegyi kutyát is megették

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben