10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
HírekKárpát-hazaKiemelt

Egy uniós állampolgár is felkerült az orosz-ukrán háború miatt szankcionáltak listájára

53 személy neve szerepel azon a július 21-én jóváhagyott uniós szankciós listán, amit az orosz–ukrán konfliktus nyomán fogadott el az Európai Tanács. Ők orosz, fehérorosz és ukrán állampolgárok, jellemzően katonai és politikai vezetők, illetve aktivisták, akik mind az EU területén kívül élnek, egyvalakit leszámítva – adta hírül a parameter.sk.

Ő Jozef Hambálek, az Éjszakai Farkasok putyinista motorosbanda nagyszombati összekötője, motorkereskedő.

Hambálek 2018-ban alapította meg az Éjszakai Farkasok európai szárnyát, és – ellentétben az ilyen Helsinki Bizottság, TASZ, Nyílt Társadalom Alapítvány, és társaival – ezt a szervezetet, és magát Hambáleket is régóta nemzetbiztonsági kockázatként tartják számon. Andrej Kiska volt szlovák köztársasági elnök is így hivatkozott rá még évekkel ezelőtt.

Az eset érdekessége, hogy a férfi ellen nem folyik semmilyen eljárás, nem gyanúsítják semmilyen bűncselekménnyel, mégis már az intézkedés másnapján megérezte a „demokrácia kegyességét”.

A földhivatal azonnal jelezte, hogy korlátozták nagyszombati házának tulajdonjogait. A bankszámláit és cégtulajdonait zárolták, még autóit is elvontatták. Mivel túlságosan bízott a bankokban és a virtuális pénzben, egy gombnyomással tették földönfutóvá. Egyetlen bűne, hogy nyíltan szimpatizál Putyinnal.

Hiába tulajdonosa Felvidék egyik legnagyobb motoros áruházának, a Bikers Centrumnak is, hiszen bár vagyonát (még) nem kobozták el, de nem fér hozzá, így viszont nem tudja fizetni alkalmazottait, illetve hiteleit sem. Mert a hitelek természetesen megmaradnak.

Az eset abszurditását az adja, hogy a szankciós listán szereplő személyek elvileg nem is tartózkodhatnának az unió területén, ő azonban uniós állampolgár, így a kitoloncolása finoman szólva is problémás.

A szlovák külügyminisztérium a lap kérdésére nem kommentálta ezt az ellentmondást. Az igazságügyi minisztérium annyit közölt csak, hogy Hambálek beadványával az uniós intézményekhez fordulhat, mivel ezeket a műveleteket az unió koordinálja.

Fotó forrása: Facebook

További híreink

Anglia: homoszexuális pornó az ASDA általános iskolásoknak szánt otthoni tanulócsomagjában

Irányi Dániel

Túlzónak tartja a 12 év börtönt a saját lányait erőszakoló hatgyermekes férfi

Irányi Dániel

A pesterzsébeti MSZP-DK-Jobbik első dolga a saját bérük megemelése volt

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben