6.4 C
Budapest
2022. december 6., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Együtt állt a cigányok oldalára a Fidesz és a balliberális tömb Józsefvárosban

Semmilyen jogsértést nem követett el a Mi Hazánk, csupán egy olyan plakát miatt bontotta fel a szerződést az önkormányzat az összes párt egyhangú szavazatával, ami csupán nem tetszik az ellenfeleinknek, tehát egyértelműen a politikai vélemény alapján történt diszkriminációról van szó. A Mi Hazánk ezért feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt.

Pedig igenis sorskérdés a magyarság számára, hogy alig 13 év múlva több cigány gyermek fog születni hazánkban, mint magyar, ezt tudhatjuk meg a Debreceni Egyetem kutatóinak munkájából. Ám tiltott az őszinte közbeszéd a magyar-cigány együttélésről Magyarországon, hiszen mindkét nagy politikai tömb könnyen, olcsón megvásárolható szavazóréteget lát csupán bennük, de egyáltalán nem érdekeltek abban, hogy a problémákat megoldják, hiszen erre lett volna lehetőségük az elmúlt harminc évben is. Pikó András józsefvárosi polgármester elárulta magát, amikor az ügy kapcsán az egyik nyilatkozatában rámutatott: közel húszezer cigány él Józsefvárosban – nyilván az ő szavazataik nélkül senki nem tud nyerni itt, így a Fidesz is inkább behódol nekik, semmint kiállna az igazság és a cigánybűnözéstől szenvedő honfitársaink mellett. Ha ugyanezt a politikát folytatjuk az országban, mindenhol az ő szavuk lesz majd meghatározó – a Mi Hazánk nem ilyen jövőt szán Magyarországnak.
A “Nem lehetünk Cigányország!” persze nem azt jelenti, hogy nem élhetnek itt cigányok, ugyanakkor az együttélés feszültségeit nem lehet elvitatni, és azt az etnikai alapon járó pozitív diszkriminációt sem, amelyet élvez a cigányság évtizedek óta hazánkban. Ahogy a kormány hirdeti, hogy nem lehetünk bevándorló ország, úgy igenis rá lehet mutatni arra is, hogy legalább ugyanilyen égető probléma, hogy nem a magyar etnikumhoz tartozó gyerekek lesznek többségben, ha nem lesz radikális változás a családpolitikában, hiszen a Fidesz sem tudta visszaszorítani a megélhetési gyermekvállalást.
Az irodámat persze elveheti ez a nagykoalíció, de a hazánkat nem adjuk. Akkor sem lehetünk Cigányország!
-írja közleményében Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.
(fotó:mérce)

További híreink

Mi Hazánk: kinek szánja a kormány az ellehetetlenített benzinkutak üzemeltetési jogát?

Kemény János

Fideszes államtitkár: Magyarország addig fizet Ukrajnának, amíg Ukrajna talpra nem áll (videó)

Faragó Dániel

Elegendő-e a pedofilok nyilvántartása?

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben