15.8 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Hírek Külföld

El akarták töröltetni, de végül egész Amerika megismerte a mentálisan sérült liberálisokat lebuktató Twitter-fiókot

A “Libs of TikTok”(https://twitter.com/libsoftiktok) ,avagy a TikTok libsijei nevű Twitter-oldalt az elmúlt hetekben kapta fel az Amerikai média, mikor is a balliberális LMBTQ(P?) propagandát pártoló újságírónő, Taylor Lorenz támadt az oldalra(https://www.washingtonpost.com/technology/2022/04/19/libs-of-tiktok-right-wing-media/), és kezelőjének felfedte eddig rejtett kilétét, hogy remélhetőleg a woke hullám élharcosaival tönkretegye az illetőt. Lorenz állítása szerint az oldal LMBTQ+ ellenes érzéseket terjeszt és hamisan vádolja az oldal által közzétett videókban szereplő tanárokat pedofíliával.

Mielőtt tovább mennénk érdemes szemezgetni az oldalra kikerülő tartalmakból.

Az oldal főként az Amerikai iskolákban és óvodákban(!) dolgozó tanárokról tesz ki videót, amit ők maguk készítenek, ám a nagyobb nyilvánosságot nem érik el, legalábbis amíg a Libs of Tiktok közzé nem teszi ezeket.

-Van itt óvónő, aki csecsemőkkel beszélget a szerinte “fejlődésüknek megfelelő” nemi kérdésekről. Szerinte a szülők a gyermekük nemi szerve alapján “tippelik” meg “hibásan” gyermekük nemét, de semmi gond, mindenki “hibázhat”. https://twitter.com/libsoftiktok/status/1517203207356928000
-Itt egy tanárnő éppen azt magyarázza, hogyan csempészi be az LMBTQ tartalmakat az osztályába a szülők tiltásának ellenére, kiemeltképp a keresztény gyerekek “támogatására”.
-De van itt 2020-as Los Angelesi Black Lives Matter zavargásainak utóhatását bemutató videó is, ahol az látható, hogy az a városrész, ahol a fekete életekért tüntetők dühükben szinte minden üzletet kiraboltak, a boltoknak a többsége a mai napig üresen áll, a környék teljesen tönkrement.
-Vannak a könnyebb tartalmak is is, mint például egy repülő utasainak reakciója arra, hogy kormányuk többé nem követeli meg a kötelező maszkviselést a légijáratokon.

Úgy vélem ennyi példa elég az oldal munkájának bemutatására, aki kíváncsi, és rendelkezik elégésges angol tudással, az nézzen bátran körül, ránk is ez vár. Hogy az oldal mennyire hasznos az számokban kimutatható, hiszen bejegyzései alkalmanként 2-3 millió embert is elérnek, akik így tisztán láthatják kik is ezek valójában. Aztán hazai helytartóik hüledezhetnek a népszavazás ellen, hiszen itt senki sem akar gyermekeket nemátalakító műtétekre bíztatni és LMBTQ propagandát bevinni az iskolába. Még.

A 2020 novembre óta üzemelő oldal 648 ezres követőtáborral rendelkezett pár héttel ezelőttig, mikor a már említett Taylor Lorenz újságírónő megírta rettegő cikkét, ahol azzal vádolja az oldal készítőjét, hogy szándékosan LMBTQ+ személyek ellen hergel, hogy a jobboldali média felkapja az eseteket és lehetőleg eltávolítsák ezeket a pedofilokat haladó szellemű tanárokat az iskolákból. Az újságírónő természetes nem hagyhatta, hogy ilyen igazságtalanságok történjenek progresszív országában, így kemény kutatómunkával felfedte az eddig teljes anonimitásban dolgozó Chaya Raichiket, aki a mindennapokban ingatlanértékesítőként dolgozott.

Lorenz kimutatta, hogy a később Libs of TikTokká váló profil korábban elbagatelizálta a Covid helyzetet, például azzal érvelve, hogy azért szereti a járványt, mert így nem kell BLM tüntetéseken kötelezően résztvennie. De az is számlájára írható, hogy elcsaltnak merészelte hívni az elcsalt amerikai elnökválasztást, illetve megosztott egy “kétes” hírt pedofil gyerekkereskedőkről. A pontot az i-re az tette, hogy az újságírónő szerint Raichik a Q-Anonhoz hasonló nyelvezettel írt mindezekről, és a Január 6-i Fehér Ház előtt tartott tüntetésen is részt vett, ahol arról számolt be, hogy egy BLM tüntetéshez képest békés volt az esemény.

Megemlítésre méltó bűne még, hogy 2021 márciusában twitter profiljának új feladatot szánt, és átalakította azt, hogy egy a Fehér Házban található növénykén szerepében posztoljon. Képét pedig egy ilyen növényre cserélte, amelynek levelein Joe Biden amerikai elnök fejei voltak. Illetve kijelentette magáról, hogy büszke ortodox zsidó.

A fehérházi kitérő után alakult át a csatorna a ma ismert Libs Of Tiktokká, amelyet hiánypótló szerepe miatt hamarosan felkapott a jobboldali média, és vált annak oszlopos tagjává. Az oldalnak felróható Lorenz szerint, hogy keményen beleszállt azokba a tanárokba, akik beteges szexuális életüket kisiskolások előtt beszélik ki, és ezen tanárok azonnali kirúgását követelte.

“Úgy érzem az oldal egyszemélyben egy évtizedre visszaveti az LMBTQ jogok nyílt megvitatását.”

– rettegett Ari Drennen, a balliberális Media Matters LMBTQ programigazgatója.

Az oldal annyira ismertté vált, hogy közvetetten hatott Florida államban, amely óvodától az általános iskola harmadik osztályáig minden szexuális témát tiltó törvényt vezetett be. Ron DeSantis sajtófelelőse úgy nyilatkozott, hogy a twitter oldal felnyitotta a szemét.

A hírnévvel rosszakarói is sokosodtak és végül sikerült felfedniük Chaya Raichik kilétét, aki valószínűleg az amerikai szélsőbaloldal erőszakosságától való félelmében próbált névtelen maradni, de nem járt sikerrel.

Még februárban nételenül úgy nyilatkozott: “Nem a pénzért, vagy a hírnévért csinálom. Nem politikus, vagy hivatalos újságíró vagyok. Úgy érzem rengeteg ilyen kis történet van, amely nem jut kellő nyilvánossághoz, és ezért vagyok itt én.”
Egy másik interúban arról beszélt, hogy naponta áradnak hozzá követőitől különböző balliberális személyek videói, tehát van bőven miből válogatnia.
Raichik sikeresnek mondja munkáját, mivel már több gyerekeket zaklató tanárt is kirúgtak neki köszönhetően.

 

Lorenz állítása szerint a Libs of TikTok bejegyzéseinek hatására egyre több LMBTQ tanárt kezdtek el zaklatni és halálosan megfenyegetni, emellett hozzájárul a szélsőjobboldal erősödéséhez.

UTÓHATÁS

A “leleplező” cikk megírása után nemvárt fejlemények következtek, ugyanis a témát ismerő amerikaiak többsége kiállt a Libs of Tiktok oldal üzemeltetője mellett és azóta hihetetlen mértékű növekedésnek indulva már az 1 millió követőt is átlépte a Twitter fiók. A balliberális médiadömping balszerencséjére tehát nekik köszönhető, hogy lassan már tényleg minden amerikai ismeri az oldalt és látja nap mint nap a szörnyű valóságot. Taylor Lorenz újságíró állítása szerint az eset óta rengeteg fenyegető üzenetet kapott, és természetesen magát tekinti áldozatnak. A twitter oldal egy rövid tiltási időszakot követően a mai napig aktívan üzemel és mutatja be megduzzadt követőtáborának a balliberális világot.

Dér Dániel

 

 

További híreink

Könnygázzal oszlatták Szerbiában a járványügyi szigorítások ellen tiltakozókat

Szabó Norbert

Trump elleni korrupciós pereket állított le az amerikai legfelsőbb bíróság

Varga Lilla

Nem volt jó ötlet: szórólapon árulta a pálinkáját, lekapcsolta a NAV

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen