18 C
Budapest
2022. május 18., szerda
Magyar Jelen
Tudomány

Eladják a Szojuz egyik űrmodulját

Eladja azt a Szojuz űrmodult Oroszország, amellyel 2018-ban egy orosz és két amerikai űrhajós tért vissza a Földre a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Az eladásra bocsátott 738. számú Szojuz MS-08-as leszállómodult a Glavkoszmosz internetes portálján lehet megtekinteni – ismertette az orosz Roszkoszmosz orosz űrügynökség leányvállalata.

“A leszállóegység kiváló kiállítási tárgya lehet bármely, az űrkutatásnak szentelt nyilvános vagy magánkiállításnak” – tette hozzá a közlemény.

A Glavkoszmosz szóvivője, Jevgenyij Kolomijev az AFP-nek elmondta, hogy a leszállómodul ára üzleti titok, az érdeklődőknek az ügynökség honlapján keresztül kell jelentkezniük ajánlataikkal.

A Szojuz MS-08 űrhajóval 2018 márciusában az orosz űrhajós, Oleg Artyemjev, valamint Andrew J. Feustel és Richard Arnold NASA-űrhajós érkezett az ISS-re. Októberben a leszállómodul hozta vissza Artyemjevet, Feustelt és Arnoldot a Földre. Az űrhajósok Kazahsztánban landoltak.

Dmitrij Loszkutov, a Glavkoszmosz igazgatója a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva nem zárta ki, hogy a jövőben “más űrsiklókat is eladnak, amint azok küldetése befejeződik”.

(Fotók: glavkosmos.com, borítókép: Maxim Shipenkov)

További híreink

Egyre több a bizonyíték arra, hogy a Marson voltak folyók

Irányi Dániel

Pestises lett két ember Mongóliában

Szabó Norbert

A téli időszámítást kell megtartani

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen