21.3 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Elindul a Mária Rádió magyar nyelven a felvidéki Érsekújvárott

A Mária Rádió Mirjam szeptember 18-án indítja el egész napos műsorfolyamát az újvári 94,6-os frekvencián, „MIRJAM Rádió” néven.  A december 16-án elindult rozsnyói adással együtt így már a második vételkörzetben is elérhetővé válik a hallgatók számára a napi 24 órás magyar nyelvű rádióadás – olvasható a felvidek.ma hírportálon.

„A 2020-as év a felvidéki Mária Rádió Mirjam (MIRJAM Rádió) számára nem csupán a koronavírus okozta kihívásokról szólt, örömteli eseményekre is sor került. Idén ünnepeltük a rádió nyolcadik születésnapját, valamint sikeresen üzemeltettük a tavalyi év végén elindult rozsnyói adásukat is” – ismertette Kacz Gábor koordinátor.

A rádió a koronavírus okozta helyzetben fokozott erőbevetéssel igyekezett szolgálni a hallgatóit, kielégíteni a megnövekedett igényt a lelki tartalom iránt, ezáltal teljesítve küldetésüket a rendelkezésre álló eszközökkel.

„Az elmúlt hónapok örömteli eseményei azonban ezzel még nem értek véget számunkra. A Szlovák Frekvenciatanács (RVR) döntése alapján elnyertük a sugárzási jogot az érsekújvári FM 94,6-os frekvencián”

– nyilatkozta.

Kacz Gábor rámutatott: ez több szempontból is nagy előrelépés, hiszen a tavalyi év végéig nem rendelkeztek Szlovákiában sugárzási joggal. Addig csupán a magyarországi Mária Rádió által üzemeltetett magyarországi, a határ közelében elhelyezkedő frekvenciákon volt hallható napi 8 órás regionális műsoruk, valamint interneten keresztül voltak hallgathatóak.

„A két új frekvencia segítségével, a küldetésükhöz híven egyre több emberhez tudjuk eljuttatni Isten igéjét, mindezt a rádió máriás lelkületében, az anyanyelvükön. Különös öröm számukra, hogy az újvári vételkörzet nem csupán a „tömbmagyar” területek hallgatóihoz jut el, hanem reményeink szerint a szórványterületek magyar hallgatóihoz is. Így a missziós munka mellett a szórványterületek megmaradását is segíteni tudjuk szerény eszközeinkkel”

– magyarázta.

A Mária Rádió Mirjam lelkületéről, tevékenységéről, történetéről és műsoraikról bővebb információt találnak honlapjukon a www.mariaradio.sk oldalon, ahol az élő adást is hallgathatják.

Ezen felül a Mária Rádió Mirjam minden második hónapban kiadja ingyenes magazinját, amit további költségek nélkül eljuttat a hallgatókhoz, akik ezt igénylik. A magazinból tájékozódhatnak a rádiót érintő aktualitásokról, valamint bepillantást nyerhetnek a stáb és az önkéntesek kis családjának életébe is. A magazint a rádió bármely elérhetőségén megrendelhetik.

Elérhetőségek:

Cím: 945 01  Komárom/Komárno, Jókai utca 6./ Jókaiho 6.
iroda: +421/35-7789-416;
élő adás: +421/35 7 72 72 72
honlap és online műsorhallgatás: www.mariaradio.sk
e-mail: [email protected]

(Forrás: felvidek.ma – Fotó: Mária Rádió)

További híreink

Egy helyi borászati vállalat igazgatóját nevezte ki az ukrán elnök Kárpátalja új kormányzójává

Varga Lilla

Erdélyi magyar írókat díjaztak Bukarestben

Varga Lilla

Horvátország tiltakozott az ellen, hogy a bunyevác nyelv hivatalossá váljon Szabadkán

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben