4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Eljárás indult az RTL Klub ellen a “szivárványcsaládos” hirdetés miatt

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a gyermekek védelmére hivatkozva indított eljárást az RTL Klub szolgáltatója ellen, amiért sugározta a Háttér Társaság hirdetését a szivárványcsaládok támogatásáról. A hatóság szerint ugyanis a tévétársaság ezzel megsértette a gyerekek védelemhez fűződő jogát – írja az Index.

A Háttér Társaság szerint azonban nem az ő propagandafilmjük jogellenes, hanem a médiatanács eljárása, amivel a témát “‘a szőnyeg alá seprik”.

Szerintük a videó a “társadalmi párbeszéd fontos része”, és a homoszexuális családok mutogatása nem olyan valami, ami “kiskorúak számára bármilyen hátránnyal járna”.

Az a célja a Médiatanácsnak, hogy elhallgattassa az LGBTQI-szervezeteket, hogy ne lehessen erről a kérdésről érdemi társadalmi vitát folytatni.

– panaszolta Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője, akit az elhallgattatás valahogy nem zavart akkor, amikor az RTL törvénysértő módon az EP-kampány alatt megtagadta a Mi Hazánk Mozgalom kampányvideójának változatlan formában történő leadását, ahogyan az sem izgatja túlságosan, hogy – szintén jogsértő módon – a csatorna nem hajlandó még csak a párt nevét sem említeni a híradásaiban, holott az arányos tájékoztatásra a törvény kötelezi. Sajnálatos módon ez ügyben a fideszes tagokból összeállított médiatanács sem lép fel, hiszen nem fűződik hozzá érdekük. Ettől függetlenül természetesen örvendetes, hogy legalább más ügyekben elvégzik a munkájukat.

A kormányzati többség novemberben foglalta bele az Alaptörvénybe, hogy az apa férfi és az anya nő. Ezt követően lobbiszervezetek arra buzdították a homoszexuális “párokat”, hogy a törvény kijátszásával, a kiskapuk kihasználásával továbbra is kérvényezzék az örökbefogadás lehetőségét, mire válaszul március eleje óta a családokért felelős miniszter egyedi elbírálás alapján dönt arról, hogy az egyedülállók közül ki fogadhat örökbe gyereket.

Fotó: Youtube

További híreink

Elfogták a sályi emberölés feltételezett tettesét

Dunai Tibor

22 sérültje és két halottja van a két napja tartó utcai harcoknak angliában

Dunai Tibor

A bankok lesznek a törlesztési moratórium valódi haszonélvezői?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben