16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek Kiemelt Külföld

Előállítottak egy férfit a nantes-i székesegyházban keletkezett tűzzel kapcsolatban

Előállított egy férfit a francia rendőrség a nantes-i székesegyházban keletkezett tűz miatt – közölte vasárnap Pierre Sennes nantes-i bűnügyi vezető ügyész.

A 39 éves férfi a nantes-i egyházmegye önkéntese, akinek “a feladata volt, hogy péntek este bezárja a székesegyházat, és a nyomozók tisztázni akarják a férfi munkaidő-beosztásának egyes kérdéseit” – mondta az ügyész.

 A nyomozók ki akarják hallgatni a székesegyház bezárásának a körülményeiről is.

Az ügyész hozzátette, hogy egyelőre korai bármilyen következtetéseket levonni a férfi érintettségével kapcsolatban.
A kelet-franciaországi Nantes XVI. századi gótikus székesegyházában szombat reggel csaptak fel a lángok. A Szent Péter és Szent Pál-katedrálisban található több műalkotást, így a nagyorgonát és a homlokzat festett üvegablakait tönkretette a tűzvész.
2019. április 15-én a francia főváros jelképének számító Notre-Dame székesegyházban keletkezett tűzvészben leégett az épület tetőzete, és leomlott a huszártorony is.

MTI

További híreink

Norvégia: A “romák” a koronavírus miatt elhagyják az országot

Irányi Dániel

Május 7-ig folytathatja az aláírásgyűjtést a Székely Nemzeti Tanács

Varga Lilla

Biden mélységes csalódásnak nevezte, hogy Törökország kilépett az Isztambuli Egyezményből

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen