31.5 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Hírek

Először molesztálta, majd kést rántott

Az elkövető a Budapestről Záhonyba közlekedő személyvonaton szeméremsértő módon viselkedett egy éppen Debrecenbe tartó egyetemi hallgatóval. A fülkében egyedül utazó lányt tiltakozása ellenére egyre agresszívabb módon molesztálta, fogdosta, miközben a tudtára adta, hogy közösülne vele és „gyereket csinálna neki”.

Amikor ezt az ekkor már rettegő sértett megelégelte és távozni akart a fülkéből, akkor a vádlott elővette a 8,5 centiméter pengehosszúságú rugós kését és azt a hegyével a lány felé mellmagasságban tartva megfenyegette, hogy „nem mész sehova”.

A vádlott csak a sértett sikoltozására és segélykérésére menekült el a fülkéből. A zaklatott állapotban lévő egyetemista végül az egyik jegyvizsgálótól kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget. A Debrecenben leszálló vádlottat egy az állomáshoz közeli kocsmában a rendőrök elfogták, nála a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt kést megtalálták és lefoglalták.

A férfi az eljárás során tagadta a bűncselekmény elkövetését, de vallomását az elé tárt tények alapján folyamatosan módosította. Kezdetben tagadta azt is, hogy egyáltalán találkozott volna a sértettel, de ezen az álláspontján is változtatott, miután elé tárták annak a beszélgetésnek a részletét, amit a sértett a telefonjával rögzített.

A Püspökladányi Járásbíróság a vádlottat aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt halmazati büntetésül 5 év 3 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfi többszörösen büntetett előéletű. Több alkalommal volt elítélve erőszakos, köztük nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt. Legutóbbi büntetéséből alig több mint három éve szabadult. Jelen bűncselekményt fényes nappal, tömegközlekedési eszközön, ittas állapotban valósította meg.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentettek be. A bíróság a férfi letartóztatásának fenntartásáról is döntött a másodfokú eljárás befejezéséig.

További híreink

Franciaországban több mint 3300 fertőzöttet regisztráltak az utóbbi három napban

Dunai Tibor

A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a rendkívüli jogrendről szóló törvényjavaslatot

Irányi Dániel

Ön látta valahol ezt kislányt? Nagy erőkkel keresik az eltűnt 13 éves Tímeát

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben