16.2 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Sport

Először volt női játékvezetője egy férfi labdarúgó-mérkőzésnek Angliában

Rebecca Welch az első női játékvezető, aki férfi labdarúgó-mérkőzésen – a hétfői Harrogate-Port Vale találkozón – bíráskodhatott Angliában.

A játékvezetői testület vezetői, Mike Riley és Mike Jones az egész szezonban nyújtott jó teljesítménye miatt bízták a 37 éves Welch-re a negyedosztályú (League Two) találkozót, amit a vendégek nyertek meg 2-0-ra.

Egy női bíró, Amy Fearn már vezetett férfimérkőzést Angliában, de a 2010-es Coventry City-Nottingham Forest másodosztályú találkozón csupán beugró volt az utolsó húsz percre a játékvezető sérülése miatt.

Welch – aki a 2017-es női kupadöntőn bíráskodott a Wembley Stadionban – a hétfői megbízatását pályafutása legnagyobb sikerének nevezte, és megjegyezte: amikor 11 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy játékvezető lesz, el sem tudta képzelni, hogy hazájában ő lesz az első, aki férficsapatok mérkőzését dirigálhatja.

Korábban a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) munkatársa volt, és azt tervezi, visszatér ugyanoda, amikor befejezi játékvezetői karrierjét.

 

 

 

 

 

(MTI)

További híreink

Vb 2022: eldőlt, melyik kalapból sorsolják ki a magyar válogatottat

Kemény János

PL: Ferguson elárulta, Klopp hajnalban hívta fel a bajnoki cím ünneplésekor

Irányi Dániel

Felháborodott a nyugati világ: a skót rögbi válogatott nem térdelt le a mérkőzés előtt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben