3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Elpusztult a mókusbébi, akit a mályi madármentők gondoztak

Elpusztult az a mókusbébi, akit a Mályi Madármentő Állomáson gondoztak, miután egyedül maradt – írja a Szeretlek Magyarország.

A madármentők február végén hozták el az apró állatot Miskolcról, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Ápolási Otthonából. Valószínűleg az anyja ejthette le a kicsit, így találták meg az ott dolgozók. Egy darabig vártak arra, hogy hátha visszajön érte az anya, de hiába.

A kismókus fején több lila zúzódás és véraláfutás is volt, kicsit ki is hűlt, amikor rátaláltak, ráadásul csak 29 grammot nyomott.

A madármentőknek később sikerült stabilizálni az állat testhőjét, folyamatosan, kétóránként etették és puha törülközőkbe bugyolálták, hogy ne fázzon.

A kis mókuska…

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue – 2020. február 28., péntek

A mókusbébi állapotáról folyamatosan tájékoztattak a Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán. Bár bíztak abban, hogy az állat felépülhet, sajnos szerdára elpusztult.

Kedden este már közölték, hogy

a kismókus állapota elkezdett romlani. Mint írták, már az első perctől kezdve nagyon rossz volt az emésztése, estére pedig már nagyon rosszul lett. Hiába próbálták megmenteni, sajnos nem sikerült.

“Ma hajnalban a kis mókus elhalálozott. Nagyon sajnáljuk” – írták a madármentők Facebook-oldalukra.

(Szeretlek Magyarország)

További híreink

Bubópestises mókust találtak Colorado államban

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben