21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Elszabadult a pokol Philadelphiában

Zavargások törtek ki Philadelphiában kedden, miután rendőrök agyonlőttek egy késsel hadonászó fekete férfit hétfő délután.

A philadelphiai rendőrség közlése szerint a 27 éves Walter Wallace nem tett eleget a rendőrök felszólításának, és nem dobta el a kezében lévő kést. A rendőrök ekkor lőtték agyon. A rendőri intézkedést a jelenlévő járókelők egyike a mobiltelefonján rögzítette, és így felkerült a közösségi médiumok platformjaira is – közölte az MTI.

Az agyonlőtt férfi apja a Philadelphia Inquirer című lapnak nyilatkozva elmondta: a fiát tíz lövés érhette.

“A rendőrök miért nem használtak előbb sokkolót?” – tette fel a kérdést. Kifejtette, hogy Walter Wallace mentális betegséggel küszködött, és rendszeresen szedett gyógyszert.

A rendőrség szóvivője közölte: a város nyugati kerületébe azzal a bejelentéssel hívták ki a rendőröket, hogy egy férfi fegyverrel fenyegetőzik.

A kiérkező rendőrök többször felszólították a késsel fenyegetőző Walter Wallace-t, és miután a rendőrök felé közeledett, rálőttek.

A közösségi médiában közzétett videón az látható, hogy két ember megpróbálja jobb belátásra bírni Wallace-t, de eredménytelenül. Egyikük, az áldozat anyja, a lövések után megdobálta a rendőröket.

Kedden tüntetők gyűltek össze a történtek közelében lévő parknál, és azt skandálták: “a fekete életek számítanak”. A tüntetők rendőrautókat és kukákat gyújtottak fel, és kövekkel támadtak neki a kivonuló rendőröknek. Mintegy harminc rendőr megsebesült.

Jim Kenney, a város demokrata párti polgármestere bejelentette: a rendőrség vezetőjével együtt tanácskozást hív össze az incidens és következményei megvitatására.

A város rendőrfőnöke kedd délután bejelentette: a zavargásokkal összefüggésben 91 embert vettek őrizetbe, elsöprő többségüket rablásért és betörésért, míg 11 gyanúsítottat rendőrök elleni támadásokért tartóztattak le.

(Fotók: inquirer.com/Jessica Griffin/The Philadelphia Inquirer – Videó: youtube.com)

 

További híreink

Tüntetésekkel fogadták Hollandiában a Mikulást

Avar Álmos

Dánia nem kivételez az oltottakkal: mindenki számára eltörlik a korlátozásokat

Irányi Dániel

Engedélyezték az eutanáziát Portugáliában

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen