4.8 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Elutasították Beke István szabadlábra helyezési kérését

Szőcs Zoltán szabadon engedéséről, illetve Beke István börtönben tartásáról döntött pár nap eltéréssel a bíróság. A „székely terrorperben” elítélt kézdivásárhelyi férfiak szabadlábra helyezési kéréséről szóló határozatok mindkét esetben megfellebbezhetőek – írja az itthon.ma.

Elutasította Beke István szabadlábra helyezési kérését a Konstanca megyei medgidiai bíróság, amely helyt adott a Poartă Albă-i börtönbizottság javaslatának, hogy még legalább 6 hónapig fogságban kell maradnia. Az ítélet nem jogerős, így Beke István ügyvédje minden bizonnyal fellebbez.

A “terrorista cselekmények” vádjával elítélt Beke István és Szőcs Zoltán immáron harmadik alkalommal kérvényezte feltételes szabadon bocsátását. Korábban előfordult már, hogy alapfokon kérésüket jóváhagyták, ám eddig minden egyes alkalommal, mikor az ügyészség fellebbezett, a törvényszék megváltoztatta a korábbi ítéletet, és börtönben kellett maradniuk.

Beke István koronavírusos

Beke István a feketehalmi börtönben elkapta a koronavírust, ezért a Poartă Albă-i börtönkórházban szállították, ahol 12 napig kezelték. Emiatt a szabadlábra helyezési kérésének tárgyalása is ott érte az elítéltet, ám a Poartă Albă-i börtönbizottság alig kéthetes tapasztalat alapján elutasította a szabadlábra helyezési kérését, amit jóváhagyott az ottani bíróság is.

További híreink

Román zászlókkal és szavakkal takarták el a “kürtős kalács” feliratokat Nagybányán

Irányi Dániel

Zelenszkij: Oroszország kerüljön fel a terrorizmust támogató országok listájára

Irányi Dániel

Román csecsemő – egy bukaresti politikus szerint az abortuszhoz való jogot alkotmányba kellene foglalni

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben