16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Elutasították Beke István szabadlábra helyezési kérését

Szőcs Zoltán szabadon engedéséről, illetve Beke István börtönben tartásáról döntött pár nap eltéréssel a bíróság. A „székely terrorperben” elítélt kézdivásárhelyi férfiak szabadlábra helyezési kéréséről szóló határozatok mindkét esetben megfellebbezhetőek – írja az itthon.ma.

Elutasította Beke István szabadlábra helyezési kérését a Konstanca megyei medgidiai bíróság, amely helyt adott a Poartă Albă-i börtönbizottság javaslatának, hogy még legalább 6 hónapig fogságban kell maradnia. Az ítélet nem jogerős, így Beke István ügyvédje minden bizonnyal fellebbez.

A “terrorista cselekmények” vádjával elítélt Beke István és Szőcs Zoltán immáron harmadik alkalommal kérvényezte feltételes szabadon bocsátását. Korábban előfordult már, hogy alapfokon kérésüket jóváhagyták, ám eddig minden egyes alkalommal, mikor az ügyészség fellebbezett, a törvényszék megváltoztatta a korábbi ítéletet, és börtönben kellett maradniuk.

Beke István koronavírusos

Beke István a feketehalmi börtönben elkapta a koronavírust, ezért a Poartă Albă-i börtönkórházban szállították, ahol 12 napig kezelték. Emiatt a szabadlábra helyezési kérésének tárgyalása is ott érte az elítéltet, ám a Poartă Albă-i börtönbizottság alig kéthetes tapasztalat alapján elutasította a szabadlábra helyezési kérését, amit jóváhagyott az ottani bíróság is.

További híreink

Letette a hivatali esküt a Florin Citu vezette új román kormány

Varga Lilla

Ukrajna felszólítja Magyarországot: Ne kampányoljon Kárpátalján!

Irányi Dániel

Négy migráns elrabolt, majd megerőszakolt egy nőt Ungváron

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen