4.4 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Emmi: az iskolaigazgatóknak ki kell deríteniük, hányan vették fel az oltást

 Az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) közölte, hogy az iskolaorvosokon kívül a háziorvosokat is bevonják tanévkezdéskor a 12-18 évesek koronavírus elleni beoltásába – írta meg az Index. 

Emlékeztettek: az eredetileg tervezett augusztus 30-31-i dátumok mellett az oltás felvételére még szeptember elején is lesz lehetősége minden 12 év felettinek.

Az Emmi utasítása szerint

az iskolaigazgatóknak ki kell deríteniük, az intézményükben hányan vették fel az oltást.

Tehát, az idősekhez hasonlóan a diákokat és tanárokat is listázni kívánja a kormány.

A határidő eredetileg augusztus eleje lett volna, ezt később azonban túl korainak ítélték, így visszavonták. Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az igényfelmérések csak augusztus közepe után kezdődhetnek meg.

A Népszava afelől érdeklődött az Emminél, hogy mikor kezdődhet meg az igényfelmérés, de erre a kérdésre nem küldött választ a tárca, ahogy azt sem tették nyilvánossá, hogy a gyermekek közül eddig hányan kaptak oltást.

További híreink

Közös medencében fürdik a pénzben Mészáros Lőrinc és a baloldal (videó)

Faragó Dániel

A szolgáltató megvonta egy republikánus jelölt internet-hozzáférését

Irányi Dániel

Szijjártó szerint az oltatlanok egészségügyi, gazdasági és társadalmi károkat okoznak

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben