Jóváhagyták Szingapúrban a mesterségesen létrehozott, állat levágását nem igénylő “csirkehúst”. A döntés értelmében először a San Franciscó-i, Eat Just nevű start-up kezdheti el árusítani a laborban növesztett élelmiszert – írja a BBC.
Noha a növényi alapú húspótlékokat is egyre több “progresszív” vásárolja, a legtöbb mégis ottmarad a szupermarketek polcain, így az Eat Just új megoldással állt elő: a “húst” laboratóriumi körülmények között, állati izomsejtekből állítják elő.
Az Eat Just szerint ez “áttörés a globális ételipar számára”, és bíznak benne, hamarosan más országok is követik a példájukat.
A műcsirke először nuggets formájában kerül forgalomba, ám egyenlőre nem tudni, mikor. Azt viszont elmondták:
remélik, minél több húsevőt sikerült meggyőzniük, vásároljanak ‘laborcsirkét’, mert ennek fogyasztása jóval etikusabb, mint a rendes húsé.
A laboratóriumban előállított műhús egyébként két nagyvállalathoz köthető: az izraeli Future Meat Technologies-hez és Bill Gates Memphis Meats cégéhez. Ők a leglelkesebb támogatói a mesterségesen előállított hús terjesztésének és fogyasztásának.
Fotó: Dudi Moskovitz / Future Meat Technologies
Az X- és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!