5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Erőltetett integráció Miskolcon: bárki mellé beköltöztethetnek egy „szegregátumi” családot?

Az „integráció” elősegítése érdekében a miskolci balliberális városvezetés a Máltai Szeretetszolgálattal kollaborálva számolja fel a számozott utcákat, hogy a putrik helyére városrészen egy modern lakóövezetet alakítson ki.

A jelenleg ottlakó családokat a tervek szerint kiköltöztetik onnan, ezek elszállásolását pedig a Máltai Szeretetszolgálatra bízzák, amihez a szervezet „közösségi hasznosítás címén” több tucat ingatlant kap ingyen a városvezetéstől. Az előterjesztésben legalább 60-ról írnak, melyből 32-t már át is vett az Egyesület.

A városvezetés mindössze annyi feltételt szabott ki, hogy ezeket a lakásokat az Egyesületnek kell felújítania, és

oda kizárólag a számozott utcák szegregátumából kiköltöztetett családokat költöztetheti be, másoknak nem adhatják ki, ha rászorulna, ha nem.

A számozott utcák bizalomgerjesztő lakói

A felújításokba még az Emberi Erőforrások Minisztériuma is beszállt 50 millió forinttal, tehát teljesen mindegy, hogy valaki akarja-e támogatni a Máltai Szeretetszolgálat „integrációs” projektjét, vagy sem, a kormány jóvoltából ezt minden adófizető megtette.

Lassan feltehetik maguknak a kérdést a miskolciak – kinek lesz számozott utcai szomszédja?

Csütörtökön Miskolc balos-jobbikos városvezetése megszavazta, hogy a számozott utca lakóit integrált városrészekbe fogják költöztetni. Mint írták az előterjesztésben: “Önkormányzat középtávú városfejlesztési elképzeléseinek megfelelően a számozott utcák egy részét magába foglaló területen magas komfortfokozatú lakóövezetet kíván kialakítani. Elkészült egy egyedi szerződéstervezet, amely az alábbiakat részletezi és szabályozza:

– megfogalmazza az együttműködés célját, amely alapján az egyesület a megállapodás időtartalma alatt elkezdi az ún. máltai területen jelenleg lakó bérlőinek a felkészítését az integrált területekre történő kiköltözésre.”

Az előterjesztés ellen egyedül a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselője, Pakusza Zoltán emelt kifogást, aki legfőképpen arra volt kíváncsi, Miskolc mely városrészeit, utcáit érinti majd az erőltetett integráció.Az alpolgármester asszony válaszából azonban az derült ki, ezt még ők sem tudják, azt a Máltai Szeretetszolgálat intézi.

Tehát, a Szeretetszolgálat jóvoltából, a városvezetés áldásával, bárkinek – lakjon bármilyen jó környéken – a szomszédságába beköltöztethetnek egy szegregátumi családot.

Pakusza szerint

elképesztő felelőtlenség egy városvezetés részéről úgy elindítani egy folyamatot, hogy annak részleteivel nincs tisztában.

Hozzátette: a Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik ezen folyamat ellen, amely minket a volt fészekrakó programra emlékeztet és azt gondoljuk hasonló problémákat idézhet elő. További információkért a Máltai Szeretetszolgálathoz fogok fordulni.

Fotók: Hajdú D. András / Abcúg

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben