2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Külföld

Erőszakba torkollott a baloldal “rendőri erőszak” ellen szervezetett tüntetése Görögországban

Erőszakba torkollott kedden a görög fővárosban, Athénban a rendőri erőszak elleni tüntetés; a rendőrök könnygázt és vízágyút vetettek be a rendőrőrsöt megostromolni készülő tiltakozókkal szemben, akik Molotov-koktélokkal dobálták a rend őreit.

Helyszíni beszámolók szerint az úton parkoló járművek tucatjai szenvedtek károkat a főváros déli, Néa Szmírni nevű külvárosi részén.

Legalább egy rendőr megsérült az utcai harcokban.

A rendőri erőszak témája azután került reflektorfénybe, hogy járókelők lefilmezték, amint rendőrök megvertek egy férfit a külvárosi területen. A férfi azt kiáltotta, hogy “fáj”, miközben a rendőrök verték és rugdosták.

Az ügyben vizsgálatot rendeltek el, a kormány pedig elítélte a rendőrök fellépését.

Baloldali pártok és egyéb szervezetek ezt követően tüntetésre szólítottak fel, amelyen a tudósítók becslései szerint mintegy négyezren vettek részt. A békésnek induló tüntetés azonban elfajult, a környék káoszba süllyedt – számoltak be.

Fotó: AFP

További híreink

A palesztinok minden kapcsolatot megszakítanak Izraellel és az Egyesült Államokkal

Kiss Albert

“Gender-semlegessé” válik a JAL japán légitársaság

Irányi Dániel

Utcai háború rendőrök és a helyiek között egy párizsi migránsnegyedben

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben