17 C
Budapest
2020. október 27., kedd
Magyar Jelen
Külföld

Értünk teszik

A Twitter az amerikai elnökválasztás előtt szigorítani fogja a politikusok és az újságírók fiókjainak biztonságát.

Biztonságosabb jelszvak

A kaliforniai székhelyű cég közölte: több olyan változtatást vezetnek be, amelyek révén elő tudják segíteni a gyanús bejegyzések azonosítását, felgyorsítják az egyes fiókok helyreállítását, és az érintett felhasználókat kötelezik új és kifejezetten erős jelszavak választására.
A szigorítások az amerikai kongresszus és a kormányzat tagjainak, a tagállami kormányzóknak, a politikai pártok és az elnökjelöltek kampány munkatársainak Twitter-fiókjait érintik. A nagy amerikai médiatársaságokat és politikai újságíróikat a Twitter külön értesíti a várható változtatásokról.
Reagál a Facebook is

A másik nagy közösségi médium, a Facebook csütörtökön azt jelentette be, hogy több felhasználói kör, a gyűlöletbeszédet hangoztatók, az erőszakra buzdítók és az orvosi tanácsokat adók hozzáférését szigorítja meg. Tom Alison, a Facebook egyik alelnöke közleményében tudatta, hogy e körök tevékenységét szorosabban ellenőrzik, és várhatóan kevesebb felülethez jutnak majd.
Az egészségügyi tanácsadással foglalkozó csoportokat illetően Alison hangsúlyozta: ezek az élet nehéz időszakaiban támogatást adhatnak a felhasználóknak, de rendkívül fontos, hogy kifejezetten orvosi tanácsokkal és információkkal csakis autentikus források, azaz egészségügyi szakemberek szolgálhassanak.
Ezenkívül a Facebook archiválni fogja az adminisztrátorokkal nem rendelkező csoportok bejegyzéseit, és megtiltja, hogy az egyszer már betiltott csoportok adminisztrátorai csoportokat indíthassanak.

 

(mti)

Kapcsolódó híreink

Megtalálták az Ibiza-botrány eredeti kép- és hangfelvételeit

Dunai Tibor

Mallorcán minden este tapssal köszöntik az egészségügyi dolgozókat

Gabay Dorka

Európában kevés kivétellel tovább gyorsul a járvány

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben