26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Észak-Korea: “koronavírus-prevenció” jegyében kivégeztek két embert, és betiltották a halászatot

Kim Dzsongun lezárta Észak-Korea fővárosát, betiltotta a tengeri halászatot és két embert is kivégeztetett a koronavírus-prevenció jegyében – állítja Dél-Korea hírszerzése az NBC beszámolója szerint.

Kim Dzsongun valósággal retteg a koronavírustól, ezért betiltotta a tengeri halászatot és a tengeri sókitermelést. Teljesen lezárták Phenjant és Dzsagang-tartományt is, hogy meggátolják a koronavírus terjedését. Egy hackertámadáson keresztül pedig megpróbálták ellopni Dél-Koreából egy vakcina fejlesztési anyagát is.

A halászatot azért tiltották meg, mert nem akarják, hogy „valaki megfertőzze koronavírussal a vizet”

– állítják a hírszerzők.

A “Bölcs vezér” utasította továbbá tengerentúli diplomatáit, legyenek “különösen óvatosak” az Egyesült Államokkal szemben, amíg nem lesznek biztosak Biden és Harris szándékaiban.

A dél-koreai hírszerzés szerint Kim Dzsongun belátta, hogy a pandémia gazdasági és egészségügyi katasztrófával fenyeget, amire „túlzó dühhel” és „irracionális intézkedésekkel” reagál.

Észak-Korea egészségügyi ellátórendszere (is) nagyon rossz állapotban van, így a járvány hatalmas pusztítást tudna okozni az országban.

Állítólag egy befolyásos pénzváltással foglalkozó vállalkozót is kivégeztek, akit az észak-koreai kormány felelőssé tett az ország devizaárfolyamának romlásáért. Rajta kívül egy hivatalnokot is kivégeztek, aki a gyanú szerint illegálisan árucikkeket importált külföldről.

Kim Dzsongun továbbra is tagadja, hogy akár egyetlen egy koronavírusos esetet is találtak volna az országban. Ennek okát a “hatékony védekezésben” látja, hiszen a kommunista ország már januárban teljesen lezárta határait még legfőbb kereskedelmi partnere, Kína felé is.

 

További híreink

A törökök tűz alá vették a szíriai kormányerők több mint 200 hadállását

Dunai Tibor

A TV2-nél is a holokauszt ugrik be Trianon kapcsán- Schindler listájával emlékeztetnek

Faragó Dániel

A Mi Hazánk üdvözli az esztergomi illegális hulladéklerakók elleni rendőri fellépést

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben