13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

Esztergom: A baloldal képtelen jelöltet állítani, a Mi Hazánk a Fidesz egyetlen kihívója

Nagy kérdés volt a 2022-es országgyűlési választások után, hogyan tud talpra állni a balliberális összefogás a történelemi vereség után, s erre a kérdése egyre inkább választ kapunk: sehogy. Mint korábban írtunk róla, számos helyen tartanak időközi önkormányzati választásokat a közeljövőben, és egyre többször derül ki: még az sem jön össze a baloldalnak, hogy ezeken jelölteket állítsanak. Nincs ez másként az esztergomi időközi választáson sem, melyet július 17-én tartanak, miután a korábbi önkormányzati képviselő, Esztergom alpolgármestere, Erős Gábor mandátumot szerzett a tavaszi parlamenti választásokon a Fidesz jelöltjeként.

– Nekünk le vannak fektetve a célkitűzéseink, a Virradat programban foglaltuk össze, ezeket szeretni helyi szinten is megvalósítani. Egy város gazdagsága vagy szegénysége nagyban áll azon is, mekkora vagyona van egy önkormányzatnak, és nem jó az irány, ha pillanatnyi haszonért mindent eladnak. Nagyon fontos, hogy egy önkormányzat olyan beruházásokat valósítson meg, például mezőgazdasági területek megművelése, amely a helyi embereknek termelő munkát ad – fogalmazott portálunknak Méhes Szilveszter, a Mi Hazánk képviselőjelöltje, aki a nagy politikai tömbök közül egyedüli kihívója lesz a Fidesz által indított Varga Krisztiánnak. Hozzáfűzte: úgy tűnik tehát, megvalósult a balliberális oldal korábbi elképzelése, miszerint egy jelölt néz szembe a Fidesz jelöltjével, csak nem úgy, ahogy ők gondolták.

– Fontosnak tartom körzetem, Szentgyörgymező helyi jellegének megőrzését, folyamatosan kapcsolatban vagyok a helyi emberekkel és ez így lesz a jövőben is, az ő javaslataikat is várom

– foglalta össze gondolatait.

– A baloldalon teljesen egyértelmű, hogy csődöt mondott az összefogás. Ebből még nem álltak fel, és nem gondolom, hogy újra együtt indulnának közösen. Külön-külön pedig azért nem tudnak, mert még egymás marakodásával vannak elfoglalva. De egyébként is könnyen lehet, hogy sok helyen nem is tudnának jelöltet állítani – jelentette ki Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke, a párt időközi választások koordinálásával megbízott felelőse.

Pakusza szerint az országgyűlési választások bebizonyították, hogy van harmadik út, és erre egyre többen ébrednek rá, nem véletlenül mérik a legerősebb ellenzéki pártnak a Mi Hazánkat, nekik pedig céljuk, hogy ezt a harmadik utat most már minél több önkormányzatba is bevigyék.

(Kiemelt kép: esztergom.hu)

További híreink

Svédország: A fejét rugdossák a lánynak, miközben azt üvöltik “öld meg”

Szabó Norbert

Ideges lett, autókat rongált

Szabó Norbert

Rátámadtak egy kocogó nőre a 16. kerületben

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben