20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Etikai eljárást kezdeményez Jakab Péter ellen a Jobbik dunakeszi képviselője

A Jobbik tagjaként etikai eljárást kezdeményezek Jakab Péter pártelnök ellen. A Jobbik jelenlegi irányában nem hiszek, így hetek óta folytatok egyeztetéseket a továbbiakról. Ezen egyeztetések egyik sarokpontja, hogy meggyőződésem szerint az általam gyakorolt képviselői mandátumok a párt közösségét illetik, e kérdésben ez az alapállásom – írja Facebook-oldalán Varga Zoltán Péter, Pest megyei képviselő, frakcióvezető-helyettes és dunakeszi képviselő.

A képviselő állítása szerint eredetileg kerülte volna a nyilvánossággot, ám úgy érezte, nincs mire várni, miután Jakab Péter nyilvánosan betámadta Potocskáné Kőrösi Anitát. A párt elnöke a nyilvánosság előtt bejelentette:

etikai eljárást kezdeményez a párt elnökhelyettesével szemben és nyilvánosan bűncselekmény gyanúját is felveti vele kapcsolatban.

Varga hozzáteszi, május 7-én tartott tisztújításon amúgy sem Jakab Pétert támogatta a Jobbik elnökének, de még csak Potocskáné Kőrösi Anitára sem szavazott a kongresszuson.

Az is igaz, hogy a Jakab Péter által állítottakat ki kell vizsgálni, de éppen a pártelnök állt ki korábban amellett, hogy a párt belső életét, konfliktusait nem az ország nyilvánossága előtt kell folytatni

– mutat rá a képviselő Jakab farizeus magatartására. Kiemeli:

Az a tény ugyanakkor, hogy a párt elnöke és frakcióvezetője a viták belső megbeszélése helyett, senkivel sem egyeztetve, jogi bizonyság nélkül, nyilvánosan vádolja meg a párt második emberét, a személyektől és az állítottak esetleges valóságtartalmától függetlenül elfogadhatatlan és tisztában vagyok vele – hisz a rendelkezések javarészét az elmúlt közel húsz évben éppen én szerkesztettem -, hogy súlyosan sérti a Jobbik alapszabályát, valamint etikai és fegyelmi szabályzatát.

Noha egy modernkori jobbikosnak kissé meredek az alapszabályra hivatkozni, hiszen alig van olyan pontja, melyet még nem szegtek meg, ennek ellenére Varga mégis megteszi ezt. Sőt, kifejezetten alapszabályi jogával élve

 etikai eljárást kezdeményez a Jobbik elnökével szemben.

Kiemelt képünkön Varga Zoltán Péter, forrás: a képviselő Facebook-oldala

További híreink

Tiltsák ki Klaus Iohannist Magyarország területéről!

Joó György

Az idióta: 41 fokos lázzal még benézett egy népes esküvőre

Kiss Albert

Petárda robbant a vemhes elefántban

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben