23.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Európai Bizottság: az etnikai alapú profilalkotásnak nincs helye az Európai Unióban

Még csak fel sem merte vetni senki a kérdést a Mi Hazánkon kívül, az Európai Unió máris megtiltotta. 

Közös európai kötelesség megemlékezni a romaüldözésről és foglalkozni a jelenleg is fennálló megkülönböztetésük felszámolásával – jelentette ki az Európai Bizottság a “roma holokauszt” augusztus 2-án esedékes emléknapja alkalmából – adta hírül az MTI.

Tiszteletünket fejezzük ki a holokauszt “roma” áldozatainak százezrei előtt, és megújítjuk erőfeszítéseinket és elkötelezettségünket a “romák” egyenlősége és társadalmi befogadása mellett

– fogalmazott közös közleményében Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Vera Jourová “értékekért” felelős alelnök (jelentsen ez bármit is – a szerk.), valamint Helena Dalli “egyenlőségért” felelős uniós biztos.

Leszögezték:

a gyűlöletnek, a faji indíttatású erőszaknak és az etnikai alapú profilalkotásnak nincs helye az alapvető jogok tiszteletben tartására épülő Európai Unióban.

Mintha csak megérezték volna, hogy a legutóbbi két ellopott mi hazánkos javaslat (pedofiltörvény, gyermekek védelme) után a harmadik sajátként eladott ötlet talán a bűnelkövetők származásának nyilvánosságra hozatala lehetne, ezért gyorsan elébe mentek a dolgoknak. Az EU-ban bizonyára nem értesültek arról, hogy a Fidesz a világért sem haragítaná magára a majd egymilliós, olcsón megvehető szavazóbázist. Az megint egy érdekes kérdés, hogy miért érzik úgy ezek a toleranciabajnokok, hogy egy ilyen etnikai alapú rendőrségi adatbázis növelné az “előítéletet” bizonyos csoportokkal szemben.

Az Európai Bizottság illetékesei mindenesetre “felkérték” (érts. parancsba adták) az uniós tagállamokat, hogy kötelezzék el magukat az EU 2020 októberétől érvényes “romastratégiájában” rögzített “egyenlőség, befogadás és a társadalmi részvétel” biztosítása mellett.

Együtt egyenlőbbé tehetjük az Európai Uniót a legnagyobb etnikai kisebbség tagjai számára is

– tették hozzá.

Augusztus 2. a roma holokauszt emléknapja, amelyet 1972 óta tartanak meg a Cigány Világszövetség párizsi kongresszusának határozata alapján arra emlékezve, hogy 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradóan – a jelenleg elfogadott, megkérdőjelezhetetlen dogma álláspont szerint – több mint háromezer cigányt gyilkoltak meg az auschwitzi haláltáborban.

További híreink

A Mi Hazánk nyílt levélben fordult Érd polgármesteréhez

Kemény János

Németországban a hadsereget is mozgósítják

Dunai Tibor

Az Olasz Testvérek nem szavaz bizalmat az alakuló Draghi-kormánynak

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen