20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Ezerötszáz forintért öltek, életfogytiglant kaptak

Életfogytiglant kapott az a két ember, akik tavaly nyáron nyereségvágyból – 1500 forintért és egy gyűrűért – megöltek egy 94 éves asszonyt Pocsajon. A harmadik, fiatalkorú elkövető 14 évet tölt börtönben. A Debreceni Törvényszék ítélete ellen az ügyész, a vádlottak és védőik is fellebbeztek. Az ítélet nem jogerős.

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Debreceni Törvényszék azt a két vádlottat, aki megölt egy idős asszonyt a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon. Fiatalkorú társuk 14 év börtönt kapott. Dobó Dénesa Debreceni Törvényszék szóvivője a távirati irodát arról tájékoztatta, hogy a törvényszék a három vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Közölték, az első- és másodrendű vádlottat az elsőfokú bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte; 30 éves B. Gy. leghamarabb 25 év, a 25 éves bűnsegéd, L. T. 20 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A harmadrendű vádlottat 14 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtották, ő a büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.
Felidézték, a három vádlott tavaly július 25-én együtt italozott Pocsajon. Miután mindent megittak, a 17 éves fiú javaslatára betörtek egy 94 éves asszony lakásába, azt gondolva, hogy ott könnyen jutnak értékekhez.
Éjfél után értek a sértett házához, a fejükre maszkot húztak, majd a kerítésen beugrottak. Az udvaron észrevették, hogy az egyik szobában a televízió fénye világít, ezért várakoztak, majd a ház hátsó részéhez lopakodtak, ahol a leengedett redőnyt kézzel felnyomták és bemásztak alatta. Odabent minden helyiségben szétnéztek, de nem találtak sem pénzt, sem ékszert, ezért kimentek az udvarra. Kisvártatva úgy döntöttek, hogy bemennek abba a szobába, ahol a sértett van és elhozzák azt a gyűrűt, amelyet a harmadrendű vádlott korábban látott az idős asszony kezén.
A sértett a zajra felkelt és sikítva közelített a vádlottak felé. Ekkor a fiú két-háromszor megütötte az idős nő fejét, aki ettől a földre esett. B. Gy. ezután felkapcsolta a villanyt, majd mindhárman átkutatták a szekrényeket, közben a fiú megrugdosta a sértettet a fején, a nyakára taposott és pénzt követelt tőle.
A fiú aztán talált egy pénztárcát, benne 1500 forinttal, és a rémült asszony ujjáról lehúzott két aranygyűrűt. Mást nem találtak, így el akartak menni, de észrevették, hogy a sértett még életben van, ezért B. Gy. visszalépett és tovább bántalmazta őt.
Miután elmentek, az asszonynak még volt annyi ereje, hogy értesítse egyik rokonát. A sértettet a mentők kórházba vitték, ott azonban pár hét múlva meghalt.
A Debreceni Törvényszék ítélete ellen az ügyész, a vádlottak és védőik is fellebbeztek. A bíróság a vádlottak letartóztatását a másodfokú eljárás jogerős befejezéséig fenntartotta, de ez a döntés sem jogerős – közölte a szóvivő.

MTI

Fotó: police.hu

További híreink

A Mi Hazánk kiáll a hatvani Bosch dolgozói mellett, nem akarnak kötelező maszkviselést

Faragó Dániel

Teljesül a Mi Hazánk egyik kérése: hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás

Kiss Albert

Bauer Tamás szerint a pedofilok egy szexuális kisebbség tagjai

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben