17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Fehéreknek nem ad interjút Chicago polgármestere

Chicago polgármestere, Lori Lightfoot kizárólag színesbőrű újságíróknak ad interjúkérelmet a szóvivője szerint – írja a National Reviews.

A demokrata színekben megválasztott polgármester Twitteren arról írt, őt azért ültették hivatalba, hogy “felrúgja a status quot”, ennek ellenére még mindig ott tartanak, hogy hiába lakik több színesbőrű a városban, mint fehér, a mai napig többségben vannak a fehér újságírók. Mint írta:

“Szégyen, hogy 2021-ben a városi sajtótestületben nagyrészt fehérek dolgoznak. Pedig a város több mint fele feketeként, latinóként, ázsiaiként vagy őshonos amerikaiként tekint magára.”

Emiatt határozta el, hogy minden fehér újságírótól érkező interjúkérelmet visszautasít, és kizárólag színesbőrűekkel hajlandó szóba állni.

Jellemző, hogy a Twitter cenzorai bejegyzésében semmi kivetnivalót nem találtak, őt ezért semmilyen retorzió nem érte, de még az eléréseit sem csökkentették. A “közösségi alapelvek” világosak, és mindenkire egyaránt alkamazandók, ugyebár…

 

További híreink

“Adjá má cigit” – kérte a rejtett erőforrás

Faragó Dániel

Kabaré a Jobbikban: mégsem vállalja Balczó, hogy Sneider helyett parlamenti alelnök legyen

Szabó Norbert

Viperákkal és gumibotokkal verték a magyar szurkolókat Londonban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen