2.9 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírek

Fekete-Győr András 18 milliárd eurót hitelezne Ukrajnának

Az ATV reggeli műsorának vendége ezúttal Fekete-Győr András volt, ami logikusan adta magát, hiszen a párt politikusai közül jónéhányan éppen egy Kijevben lévő óvóhelyen érzékelik az orosz agressziót, erről itt írtunk. 

“A Momentum kormánya jóváhagyná és engedélyezné azt a 18 milliárdos uniós hitelt, amit Ukrajnának akarnak adni, a Momentum kiáll Ukrajna uniós integrációja mellett”

– jelentette ki a párt volt elnöke.

“Várjuk tárt karokkal Ukrajnát az Európai Unió közösségébe” – tette hozzá, majd emlékeztetett arra, hogy a párt képviselői kint vannak és az ukrán ombudsmannal tárgyalnak.

A leváltott frakcióvezető kijelentette:

“nekünk magyaroknak az az érdekünk, hogy Ukrajna megnyerje ezt a honvédő háborút”.

Krug Emília műsorvezető ezen a ponton sütötte el azt a rossz szóviccet, hogy a kormány nem áll ki fektén-fehéren az ukránok mellett, mire Fekete-Győr megjegyezte, hogy ő a kormány helyében nem játszana a vétóval, már ami a 18 milliárdos hitelt illeti.

Ezt követően esett szó a belpolitikáról, azon belül a Momentumról. Kósa András kérdésében azt firtatta, hogy belső információi alapján a Momentum tagságában nagy igény van arra, hogy Donáth Anna térjen vissza az anyai szabadságáról és vegye vissza a pártelnökséget a teljesen láthatatlan Gelencsér Ferenctől. Ezzel is foglalkoztunk korábban. 

“Nem tudom, hogy azok a tagok, akik erről beszéltek megkérdezték-e Donáth Annát erről a kérdésről”válaszolta a politikus, majd hozzátette, hogy Donáth Anna vissza fog jönni a politikába, csak nem lehet tudni, hogy mikor és milyen szerepben. Ezután arról kezdett el beszélni, hogy az ATV nézői ne aggódjanak, mert a Momentum jelenlegi elnöke épp egy ukrán óvóhelyen van többedmagával, de Fekete-Győr minden egyes nap beszél velük és jól vannak.

“Én nagyon bízom benne és remélem, hogy Donáth Annát mielőbb viszont tudjuk látni, mert a közösség akkor érte el a legnagyobb sikereit, amikor Donáth az elnökségben volt” – szögezte le.

Kérdésre arról beszélt még, hogy a tanártüntetéseket vidéken a párt ifjúsági tagozata a Momentum TizenX szervezte, majd ismertette, hogy a Momentum elnöksége “több körben is elbeszélgetett” Stummer Jánossal mielőtt felvették a pártba.

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

 

 

 

 

 

További híreink

Elfogyott a “kitartás” – a Momentum kecskeméti képviselője is Gyucsányékhoz igazolt

Faragó Dániel

Stummer a Momentumban: mindent bele fogok adni, előre nézek, nem hátra

Faragó Dániel

Már a Mol több kútjánál is hiánycikk az üzemanyag

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben