9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Felavatták a Nemzeti Sírkertben a Nemzeti Tűzoltó Emlékhelyet

– A Magyar Tűzoltó Szövetség együttműködve a Nemzeti Örökség Intézetével, a magyar kormány, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával létesített Nemzeti Tűzoltó Emlékhelyet avatott május 7-én. Az ünnepség helyszíne a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhely, 38/1 parcella (1086 Budapest, Fiumei út 16-18.) volt.

– Ahogyan arra a Magyar Tűzoltó Szövetség honlapján is emlékeztetnek, a helyszín szimbolikus, hiszen a Nemzeti Sírkertben lett felállítva az emlékmű, ahol 18 bajtársuk van eltemetve. A most felavatott emlékműre 124 hősi halott neve került fel, akiket kötelességük teljesítése során ért utol a halál. A rendelkezésre álló források alapján a hősök névsora Beregszászi Sándor önkéntes debreceni diákkal kezdődik, aki 1861-ben vesztette életét, és a 2013-ban elhunyt Kövecs Gergő nevével zárul, reméljük örökre – ezt már Vidó Attila, a Mi Hazánk rendvédelmi szakpolitikusa, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének volt alelnöke árulta el lapunknak.

Vidó szerint viszont az aggályos, a Magyar Tűzoltó Szövetség nem értesítette a tűzoltókat az átadásról, így felteszi a kérdést, hogy miért?

További híreink

Sportcsarnok, vagy élhetőbb település?

Faragó Dániel

Minden középület és egymillió háztartás tetején helyez el napkollektorokat Szöul városa

Avar Álmos

„Ne szavazz a mocskos nem muszlimokra” (+VIDEÓ)

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen