16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

Felszentelték az új szabadkai püspököt

A szabadkai Szent Teréz-székesegyházban szombat délelőtt a Szabadkai Egyházmegye püspökévé szentelték fel és beiktatták Vecserin Szlávko Alajost (Slavko Večerin), aki korábban általános helynök és a  zombori  Szent Kereszt-templom  plébánosa volt – adta hírül a Délhír.info.

Mint írják, a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban három nyelven – magyarul, horvátul és latinul – tartott szertartás keretében 10 délvidéki, szerbiai, horvátországi, montenegrói és koszovói római katolikus püspök, illetve Magyarországról mindössze egy püspök (Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita)  tette Vecserin Szlávko Alajos fejére a kezét.

A püspök felkenésének, a főpásztori jelképek átadásának ceremóniáját Németh László nagybecskereki megyéspüspök, valamint Pénzes János leköszönő szabadkai püspök és Dzsudzsár György bácskeresztúri püspök vezette.

(Fotók: delhir.info/Szabadkai Katedrális)

További híreink

Itt vannak a dunaújvárosi fegyveres “betámadás” gyanúsítottjai

Dunai Tibor

Milos Zeman bocsánatot kért Jugoszlávia bombázásáért

Varga Lilla

A brit miniszterelnök nem szeretne újabb országos zárlatot

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen