22.4 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt

Feltétel nélküli alapjövedelmet szeretne az Opre Roma

Az Opre Roma párt évek óta hirdeti, hogy szeretnének egy önálló roma tartományt kialakítani Északkelet-Magyarországból, a másik fő követelésük pedig a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése. Erről írnak újra Facebook-oldalukon. 

Ma levélben kerestük meg a belügyminisztériumot az alapjövedelem bevezetésével, a családi pótlék és a családi adókedvezmény drasztikus emelésével, valamint a titkosítások megszüntetésével kapcsolatban

– adják hírül.

Egyébként a feltétel nélküli alapjövedelem pártolásával nem állnak egyedüliként a magyarországi politikai térben, baloldali közéleti személyiségek több alkalommal felvetették már, de több politikus is kacérkodott a gondolattal, még ha nyíltan nem is álltak ki mellette.

(forrás: merce.partizan.hu)

A feltétel nélküli alapjövedelem nem lenne jó ötlet

– véli Daron Acemoglu, korunk egyik legismertebb közgazdásza.

– Az MNB közgazdászainak véleménye szerint a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése rövid és hosszú távon egyaránt kedvezőtlenül hatna egy ország versenyképességére és hosszú távú növekedési kilátásaira. Miközben az alapjövedelem visszaveti a munkaerő kínálatát és minőségileg is erodálhatja azt, addig a ténylegesen fennálló szociális kérdésekre a jelenlegi megoldásoknál rosszabb és pazarlóbb választ ad – írta egy korábbi elemzésében a portfolio.hu.

(fotó: Facebook)

További híreink

Nemzeti sorskérdés: népesedés és a demográfia

Irányi Dániel

Indiában lecsengőben a járvány, de már a következő hullámmal riogatnak

Irányi Dániel

A török rezsim páncélozott katonai járművel bontja a görög határkerítést

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben