16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

Futballakadémia épül Kassán magyar befektetőkkel

Magyar befektetők jóvoltából futballakadémia épül Kassán, miután 2019 decemberében a nagy hagyományokkal rendelkező, korábban a Bajnokok Ligájában is szerepelt FC Košice legnagyobb tulajdonosa a magyar Arago Csoport lett – írj a Ma7.sk.

Az erről szóló megállapodást Kassa városának, az FC Košice labdarúgócsapatának és a Slovak Sport Development s.r.o.-nak a képviselői írták alá, a futballakadémia a Kassai Labdarúgó Aréna közelében épül meg – tájékoztatták a befektetők az MTI-t.

A beruházás finanszírozója és megvalósítója a magyar tulajdonban lévő Slovak Sport Development s.r.o. lesz a várossal együttműködve, mely a beruházáshoz szükséges földterületet biztosítja.

A kassai régióban óriási szükség van egy nemzetközi szinten is számottevő labdarúgó akadémiára. Azt szeretnénk, ha a helyi tehetségeknek nem kellene elhagyniuk családjukat, hogy megvalósíthassák álmaikat. Köszönettel tartozunk Kassa város vezetésének az együttműködés lehetőségért”

– mondta Szabó Tamás, a Slovak Sport Development s.r.o. ügyvezetője és az FC Košice elnökségének tagja.

Nagyon örülök hogy nemcsak a Kassai Labdarúgó Aréna építése halad előre, hanem aláírtuk ezt az utánpótlást segítő megállapodást is, amely reményeim szerint örömmel tölti el Kassa futball szerető közönségét”

– hangsúlyozta Jaroslav Polaček, Kassa polgármestere.

Szeretnénk minőségi körülményeket teremteni a helyi tehetségeknek, hogy ne kelljen máshová menniük futballozni. A kassai futball történelme gazdag és sikeres, úgy gondolom ezzel az akadémiával és az akadémia saját nevelésű játékosaival elindíthatjuk majd a futball újabb sikeres korszakát a városban”

– tette hozzá Marcel Gibóda, Kassa alpolgármestere.

Ezt a projektet történelmi mérföldkőnek tartjuk, amelyre a város futballja már régóta várt. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Kassa városának a földterületért, a magyar befektetőknek pedig az akadémia építéséhez szükséges pénzügyi forrásokért. Hisszük, hogy ettől a pillanattól kezdve a város futballjának szebb jövője kezdődik”

– fogalmazott Dušan Trnka, az FC Kassa elnöke.

A sport és különösen a futball a szlovákok és a magyarok életének is fontos eleme. Külön örülök, hogy ez a megállapodás a hosszú távú együttműködés alapja lesz ezen a területen. A leendő akadémia befektetés a jövőbe, befektetés tehetséges gyermekekbe és velük együtt a közös szlovák-magyar jövőbe “

– mondta Hetey Ágota, Magyarország kassai főkonzulja.

(Fotó: Facebook)

További híreink

Huszonhét millió dollár kártérítést ítéltek meg George Floyd családjának

Irányi Dániel

Elsüllyedt egy komp Bangladesben, sokan meghaltak

Dunai Tibor

“Szólásszabadság díjat” adott a Youtube… saját magának

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen