3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Gondnokság alá helyezéssel mentenék ki M. Richárdot

M. Richárd gondnokság alá helyezését kezdeményezte a családja – értesült a Blikk egyik közeli ismerősétől. A neve elhallgatását kérő férfi szerint ezzel a lépéssel szeretnék elérni azt, hogy M., pontosabban Molnár Richárdot ne vonják felelősségre vagy enyhe büntetést kapjon.

– Dühkitörései miatt nem tudja kontrollálni a tetteit, a család szerint emiatt lenne szükség arra, hogy gondnokot rendeljenek ki számára, és már be is adták a bíróságra a szükséges papírokat – mondta a közeli ismerős.

– M. Richárd nem ismeretlen a nagyközönség előtt. Ugye, emlékeznek rá, ő az a megtermett, kigyúrt, izmos férfi, aki már első ránézésre sem tűnik gyámoltalannak. Ráadásul tavaly szeptemberben első fokon bűnösnek mondták ki a 2017-ben a Dózsa György úton történt, két ember halálát követelő gázolás miatt. Ebben az eljárásban bírálták el azt is, hogy megvert egy kerékpárost, akit majdnem elsodort

– írja a Blikk.

A halálos közúti baleset gondatlan okozásáért, illetve garázdaságért és testi sértésért M. Richárdot halmazati büntetésként 4 év, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték, és véglegesen eltiltották a járművezetéstől. Emellett van egy hivatali vesztegetéses ügye, amelyben azzal gyanúsítják, hogy 900 ezer forintot fizetett azért, hogy visszakapja a jogosítványát, illetve, hogy a Dózsa György úti baleset ügyét megússza. Legutóbb szilveszterkor pedig egy budapesti étteremben a korlátozások ellenére bulit rendezett és kábítószerezett is, emiatt is felelnie kell majd.

A jelek szerint M. Richárd továbbra is mindent megtesz azért, hogy ne kelljen a rácsok mögött hosszabb időt tölteni. Igaz, jelenleg a Venyige utcai börtön egyik nyolcadik emeleti biztonsági zárkájában raboskodik, miután elrendelték a letartóztatását, mert szándékosan és kitartóan semmibe veszi a jogszabályokat.

– Amennyiben ez egy védekezési taktika, az nagyon kétélű fegyver lehet. A gondnokság alá helyezésről ugyanis a polgári perben dönthet a bíróság egy felhasználhatónak ítélt magánszakértői vélemény alapján, de a büntetőeljárásban a bíróság szinte biztosan igazságügyi szakértőt rendel ki a cselekvőképtelenség megállapítására. És ha ez megtörténik, ennek a szakértőnek a véleménye lesz a döntő – mondta a Blikknek dr. Kertész Gusztáv ügyvéd. – Ahhoz, hogy valakinek a büntethetőségét kizárják vagy nyomatékosan enyhítő körülményt vegyenek figyelembe nála a büntetés kiszabásakor, az kell, hogy megállapítsák, hiányzik a belátási képessége, vagyis nem ismeri fel tettei következményeit és nem tud annak megfelelően cselekedni.

További híreink

Nemzeti gazdasági kórkép – a magánbenzinkutasok már az út szélén

Kemény János

“Magyarország ne fizessen Ukrajnának!”

Kemény János

A Covid-oltások mellékhatásainak hosszútávú kockázatait vizsgálják a kutatók

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben