27.1 C
Budapest
2021. augusztus 4., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Gyakornoki programot hirdet a BBC: fehérek nem jelentkezhetnek

A “Science Unit” részlegen hirdetett gyakornoki programot a BBC. Az ajánlat egy évre szól, és több mint hétmillió forintos fizetéssel jár – írja a Daily Mail.

A skót fővárosban, Glasgowban meghirdetett álláslehetőség a A Creative Accessen fellelhető, és a legérdekesebb része a záró gondolata:

Ezzel a lehetőséggel csak fekete, ázsiai, vagy kevert etnikumú jelentkezők élhetnek.

A Daily Mail emlékeztet, egy 2010-es törvény értelmében tilos a pozitív diszkrimináció, ám ez alól kivételt képeznek a “pozitív akciók”, úgy mint a gyakornoki pozíciók és ösztöndíjak olyan területeken, ahol bizonyos kisebbségek “alul reprezentáltak”. Érdekes, hogy az “alul reprezentáltság” nem azt jelenti, hogy a népességben betöltött arányukhoz képest megfelelő számban vannak-e jelen egy adott területen, hanem azt, hogy számszerűen kevesebben vannak-e, mint a fehér, heteroszexuális dolgozók.

Fotó: PA

További híreink

Ütötte és rúgta a segítségére kiérkező mentősőket egy ittas férfi

Dunai Tibor

Közel négyszáz olasz maffiavezért engedtek ki a börtönből a járvány miatt

Szabó Norbert

Varga Judit egy zsidó lapnak: a kóservágás betiltása támadás az európai zsidó közösségek és a “zsidó-keresztény Európa” ellen

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben