3.9 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
HírekSport

Gyász: elhunyt a magyar kajak-kenu sport egyik legmeghatározóbb alakja

Meghalt a magyar kajak-kenu egyik legmeghatározóbb alakja, Kadler Gusztáv.

„Életének 65. évében elhunyt Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke, a Graboplast Győr Kajak-Kenu szakosztályának elnöke, Győr díszpolgára, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja” – olvasható a Kajak-Kenu Győr Facebook-oldalán. A sportoló tizenévesen kezdte el a karrierjét, s kitartással, kőkemény munkával a legjobbak közé küzdötte magát. Öt magyar bajnoki címet nyert, továbbá 1979-ben kijutott a felnőtt világbajnokságra, amelyen a Svidró József, Kosztyán József, Sztanity Zoltán, Kadler Gusztáv négyes az ötödik helyet szerezte meg ezer méteren.

Kadler 1990-ben megmentette a kajak-kenu szakosztályt a megszűnéstől, majd fokozatosan építette újjá azt. 1995-ben első alkalommal választották meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnökének, amellyel már a válogatott is a keze alá került. „Négy olimpián is ő volt a kajak-kenu delegáció csapatvezetője – valamennyi rendkívül eredményes volt, hiszen Sydney-ből, Athénból, Pekingből és Londonból összesen 12 aranyérmet hoztak a versenyzők” – olvasható a posztban.

 

(Blikk)

 

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben