5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Tudomány

Gyönyörű csillaghullás volt éjszaka (fotókkal)

A Perseidák az egyik legismertebb, leglátványosabb meteorraj, a maximumuk szerda késő délutánra várható.

Csoda szép látványban részesülhettek az igazán szerencsések múlt éjszaka. Keddről szerdára virradóan ugyanis megérkezett a Perseidák, az egyik legismertebb, leglátványosabb, sűrű csillaghullást előidéző meteorraj, melynek maximuma hazánkban szerdán 15 óra és 18 óra között várható, vagyis szabad szemmel vajmi keveset láthatunk majd a csodálatos meteorokból.

Múlt éjszaka azonban, megfelelő fényviszonyok mellett, a tiszta égbolton akár szabad szemmel is jól lehetett látni az égen elhaladó meteoritokat, s azok fényes nyomait.

Az MTI fotósa, Komka Péter Salgótarjánból fotózta le a Perseidákat, amelyek a somoskői vár felett szelték át az égboltot:

 
 
 

(szmo.hu nyomán – Fotó: Jónás Károly/Időkép)

További híreink

Este érkezik az év első meteorraja

Irányi Dániel

Megérkezett a nyár leglátványosabb meteor raja

Irányi Dániel

Ma érkezik az év első meteorja, a Quadrantidák

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben