14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Hajléktalan bántalmazott egy időskorú vásárlót és egy bolti eladót

Nem szolgálták ki a nyugdíjas-idősávban, ezért bántalmazott egy időskorú vásárlót és a bolti eladót egy 30 éves újpesti hajléktalan férfi. A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban garázdaság vétsége miatt állította a tegnapi napon bíróság elé, és 90 napos elzárásra ítélték.

Az eset 2020. március 29-én vasárnap 10 óra 30 perc körül történt, egy nappal az után, hogy életbe lépett az új szabályozás, miszerint 9 és 12 óra között csak 65 év felettiek vásárolhatnak a boltokban.

A hajléktalan férfi sört és chipset próbált venni egy újpesti kisboltban, ám az eladó figyelmeztette, ő 9 és 12 óra között nem vásárolhat, ám a férfi ezt figyelmen kívül hagyta, majd fizetni próbált, de a pénz elfogadását a bolti eladó megtagadta, mire a férfi szitkozódni kezdett.

Ekkor lépett be a boltba egy nyugdíjas férfi, aki kérdőre vonta az üvöltöző hajléktalant, mire az rátámadt az idős férfira, háromszor tenyérrel arcul ütötte és közben a polcokról több terméket a földre sodort. Ezt látva a bolti eladó hölgy a nyugdíjas férfi védelmére kelt, mire a hajléktalan olyan erővel ütötte meg, hogy a hölgy nekiesett az egyik polcnak.

A magáról megfeledkező férfit a többi vásárló fogta le és vitte ki az üzletből. A kerületi bíróság a büntetett előéletű vádlottat – távmeghallgatás útján – 90 nap elzárásra ítélte.  Az ítélet jogerős és végrehajtható.

Elemi.hu

További híreink

“Napi fejlődés”: hozzámegy édesapjához egy 18 éves tinilány

Kiss Albert

Bojkottálta a kötelező melegfelvonulást a Momentum polgármestere

Faragó Dániel

Rendőrökre támadtak a rendőri erőszak ellen szervezett tüntetésen (videók)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben