13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Halálra ítélte Donald Trumpot a jemeni bíróság

Háborús bűnösként ítélte halálra Donald Trumpot a jemeni bíróság. De bírságot is kell fizetnie.

Az amerikai elnök mellett kilenc vádlottal szemben hoztak elmarasztaló ítéletet, köztünk a volt amerikai védelmi miniszterrel, a szaúdi királlyal és koronaherceggel.

A bíróság Trumpot és a többi vádlottat tette felelőssé egy 2019-es iskolabuszt ért légicsapásért, amiben 51 ember vesztette életét, köztük 40 diák. A vádlottakat további 10 milliárd dollár (3000 milliárd forint) megfizetésére is kötelezték.

A tárgyalást a vádlottak távollétében folytatták le a hútikhoz köthető bíróságon.

Jemen nemzetközileg elismert kormánya 2014 óta áll harcban az Irán által támogatott húti mozgalommal, ami azóta már az ország északi területeinek nagy részét és a fővárost is elfoglalta. Az ENSZ a jemeni konfliktust a világ legsúlyosabb humanitárius katasztrófájának nevezte.

Donald Trumpot kivégzésénél valamivel jobban izgatja a novemberi elnökválasztás. Hétfőn engedték ki a kórházból, állítása szerint húsz éve nem érezte ilyen jól magát, és teljes erőbedobással készül a novemberi elnökválasztásra.

(Daily Star nyomán – Fotó: Newsflash)

 

További híreink

Mi Hazánk- Nincs idő várni a külföldi beruházókra, közpénzből kell helyreállítani az élelmiszeripart

Faragó Dániel

Maradona kórházban van

Faragó Dániel

Jakab Péter: bárki lehet miniszterelnök

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben