9 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot

A gyermeket nevelő családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a közfoglalkozottak, valamint a legalább 25 százalékos árbevétel-csökkenést elszenvedő vállalkozások számára további hat hónappal, 2021 közepéig meghosszabbítja a kormány a hiteltörlesztési moratórium lehetőségét, és fél évre felmondási tilalmat rendel a hitelszerződésekre – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon. Az érintett lakossági ügyfelek automatikusan, a vállalkozások  a banknak benyújtott kérelem alapján kaphatják meg a törlesztési moratórium meghosszabbításának a lehetőségét.

Saját közösségi oldalán jelentette be Orbán Viktor, miniszterenök, milyen döntés született szombaton, a Gazdasági Operatív Törzzsel tartott megbeszélésen, melyen Varga Mihály pénzügyminiszterrel egyeztetett a kormányfő.

A döntés értelmében január elsejétől a gyermeket nevelő családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkozottak számára további hat hónappal, előreláthatóan 2021. június 30-ig meghosszabbítják a moratórium lehetőségét. Nekik – miként a miniszterelnök fogalmazott –  nem kell felkeresniük a bankot, csak ha a moratórium lehetősége ellenére fizetni szeretnének. Hangsúlyozta,  a moratórium meghosszabbításának a lehetősége a vállalkozások számára is nyitva áll, de nekik be kell jelenteniük hosszabbítási igényüket, és ha a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent, akkor meg kell kapniuk ezt a lehetőséget a bankoktól. Orbán viktor közölte azt is, a háztartások és a vállalkozások egyaránt 6 hónapig hitelszerződés-felmondási tilalmat fognak élvezni a járvány előtt felvett hitelek esetében.

– A hitelmoratórium eddig 1,6 millió családnak és 60 ezer vállalkozásnak adott segítséget, decemberig összesen mintegy 2000 milliárd forintnyi hiteltörlesztéstől mentesítve őket – emlékeztetett a kormányfő.

 

További híreink

Dánia nem kivételez az oltottakkal: mindenki számára eltörlik a korlátozásokat

Irányi Dániel

“Szóváltás” után gyilkolta meg munkaadóját

Irányi Dániel

Szerdától megint annyi lesz az üzemanyagok ára, mint a járvány előtt volt

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen